Катар изуми света с невиждана церемония от шейхове, Морган Фрийман,

...
Катар изуми света с невиждана церемония от шейхове, Морган Фрийман,
Коментари Харесай

Невиждано! Световното в Катар тръгна с 5 куриоза

Катар изуми света с невиждана гала от шейхове, Морган Фрийман, футболни величия и обичайния арабски танц със саби, които откриха 22-то международно състезание по футбол на стадион „ Ал Байт " в Ал Хор. Фенове от целия свят чуха и встъпителна тирада на емира на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани.

 https://www.sports.ru/dynamic_images/news/111/342/734/8/share/412fb2_no_logo_no_text.jpg
-->
Грандиозното разкриване на Мондиал 2022 в Катар сподели, че това ще е един от най-екзотичните в историята, а куриозите започнаха още преди формалния старт.

Франция плаче

Носителят на " Златната топка " Карим Бензема отпадна от Световното състезание по футбол с травма на лявото бедро, което нанася сериозен удар върху очакванията на защитаващата купата си Франция да резервира трофея. Контузията на 34-годишния футболист, получена на подготовка, ще изисква " три седмици за възобновяване ", се споделя в изказване на френската федерация.

Нападателят на Реал Мадрид се бори с проблем в бедрото от октомври и е изиграл по-малко от половин час футбол в последните шест мача на своя клуб. Бензема мина медицински проби, откакто напусна тренировката с травма преди откриващия мач на бранителите на Световната купа против Австралия, написа гол.бг.



 

Дания скочи

Спортният шеф на Датската футболна федерация Петер Мьолер подлага на критика остро президента на ФИФА Джани Инфантино и заплаши, че ще си тръгне от Мондиала.

" Бях шокиран, когато разбрах какво е споделил президентът на ФИФА през вчерашния ден. В момента ме е позор даже от това, че би трябвало да бъда част от международното състезание ", сподели Мьолер пред ДПА.

По-рано Инфантино упрекна страните от Западния свят в двуличие и сподели, че рецензиите към домакините от Катар са изцяло неоснователни.  Швейцарецът приказва близо час в отбрана на Мондиала в арабската страна, която е остро подложена на критика поради неспазване на човешките права, отношението си към представителите на половите малцинства, както и гибелта на хиляди мигранти, взели участие в построяването на инфраструктурата за международното състезание. 

 Джани Инфантино би дал Световно състезание и на Северна корея ᐉ Новини от Fakti.bg - Спорт | ФАКТИ.БГ

" Смятам, че тази тирада беше позорна. Това е индивидът, който оформя имиджа на футбола и който може да покаже какво в действителност може да прави футболът ", съобщи Мьолер.

Той добави, че съгласно него ФИФА няма интерес да води спор за изискванията в Катар и че е обезпокоен за бъдещето на организацията, както и на футбола като цяло, тъй като от ден на ден и повече младежи губят интерес към него.

Меси и Роналдо се събраха

За първи път в историята двамата най-велики модерни футболисти Лионел Меси и Кристиано Роналдо се събраха в една реклама на първокласен бранд. Тя бе пусната тъкмо преди международното в Катар, което се чака да бъде последното и за двамата. Само за броени минути фотографията на двамата огромни по какъв начин играят шах върху куфар бе споделена милиони пъти в обществените мрежи.

Знаменитият кадър на аржентинеца и португалеца е изработен от Ани Лейбовиц, която от години снима най-големите звезди за кориците на известни списания.

И Меси, и Роналдо споделиха фотографията със следното изложение: „ Победата е положение на мозъка. Дълга традиция в изработването на куфари. “



43 000 климатици изстудяват стадионите

43 560 климатика заработиха за първи път на международно, с цел да контролират температурата на стадионите и в особено построените зони за ентусиастите. Другото удивително число е 8300 – толкоз са варелите с багра, употребявани единствено за очертаването на линиите по терените за международното. Рекордна е и цената на билетите. Те костват единствено 10 $ за мачовете от груповата фаза, само че цената е за всички жители на Катар, за които уредниците направиха голяма отстъпка, пробвайки се да ги закарат на трибуните, напомня дир. бг.

 https://im.rediff.com/sports/2020/dec/19rayyan-stadium.jpg

70 000 са лампите, инсталирани към стадионите, с цел да могат гостите и почитателите да се усещат удобно. 111 000 е приблизителна численост на хотелските стаи, които катарците са подготвили за задграничните посетители. В това число не влизат частните квартири и жилища, както и туристите, които ще спят на гигантските круизни кораби във водите край страната-домакин. 84 000 тона стомана е глътнал градежът на новите уреди. За съпоставяне - това е двойно повече, в сравнение с е използванo за вдигането на най-високата постройка в света Бурж Халифа.

За първи път кацна аероплан от Израел

Общо 1300 интернационалните полета ще одобри летището по време на международното. Един от тях счупи връх. Кацна първият пряк пътнически полет сред Израел и Катар. Той докара израелски футболни почитатели в Доха за откриването на Световното състезание по футбол, съобщи Ройтерс. Израел и Катар не поддържат публични връзки. Еврейската страна обаче откри дипломатически връзки с няколко арабски страни през 2020 година с посредничеството на тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в атмосфера на изцяло разведряване. Самолетът излетя от летище " Бен Гурион " край Тел Авив, като съответният гейт бе празнично декориран. Израелски пасажери споделиха с наслада какъв брой изненадващо елементарно ще имат опция да участват мачове от Световното състезание по футбол в Катар.

 https://sm.news/wp-content/uploads/2022/11/20/7a18214ecf22fa2d.jpg

 

Някои от тях показаха вяра краткотрайното позволение за директни полети ще открие пътя за по-нататъшно нормализиране на двустранните връзки. " Имахме известни терзания, не мога да го отрека ", довери Саги Ашкевиц, който отпътува за Катар с трима другари. " В последна сметка обаче мисълта да виждам (аржентинския нападател Лионел) Меси за финален път, наред с мисълта, че пишем история, надви над всички безпокойства, и ние сме щастливи да бъдем част от това ", добави израелският футболен почитател, който ще следи онлайн Световно състезание за повторно. Най-малко 10 хиляди израелци се чакат да посетят Катар по време на едномесечния Мондиал, като множеството от тях ще пътуват през трети страни, отбелязва Ройтерс. Израел, който играе квалификации в Европа, не се класира за Световното състезание по футбол. Поне двама от почитателите, които пътуваха през днешния ден, довериха, че ще участват на мачове на Иран - върл зложелател на Израел. А представител на арабското малцинство в Израел изрази убеденост, че Мондиалът ще даде подтик за " спокойно взаимно битие в целия Близък изток ".

 https://assets.goal.com/v3/assets/bltcc7a7ffd2fbf71f5/blt4288119483938d73/637a4016fe9a5b17a7603780/Qatar_opening_ceremony_2022_Morgan_Freeman.jpg

 https://pbs.twimg.com/media/FiBIp5NWQAAVl33?format=jpg&name=medium

 https://img.championat.com/i/j/l/16689575281514144355.jpg

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР