Касапница в САЩ. 18-годишният Салвадор Рамос нахлу в начално училище

...
Касапница в САЩ. 18-годишният Салвадор Рамос нахлу в начално училище
Коментари Харесай

Касапница в САЩ. Тийнейджър уби 19 деца в училище

Касапница в Съединени американски щати. 18-годишният Салвадор Рамос нахлу в начално учебно заведение в американския щат Тексас и разстреля 19 деца и двама възрастни. При обезвреждането му,което стана като на филм, килърът е премахнат, заяви пред Си Ен Ен представител на Департамента за социална сигурност на Тексас.

По данни от щатската полиция трима ранени са в болница, положението им е доста  сериозно, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки сенаторът от Тексас Роланд Гутиерес.

Според сведенията, оповестени по-рано от губернатора на щата Грег Абът, Салвадор Рамос дошъл в началното учебно заведение " Роб " в град Ювалди в южната част на щата с автомобил и е влезнал въоръжен с револвер и евентуално с пушка, след което е разкрил огън. Извършителят също е умрял. По сведения на източник от силите за сигурност, поискал анонимност, той е бил погубен от федерален сътрудник от граничната защита, който след началото на стрелбата влезнал в учебното заведение, без да чака подкрепление, и прострелял причинителя, който се бил укрил зад укрепление. Агентът също бил ранен, само че съумял да излезе самичък от учебното заведение.

Преди стрелбата в учебното заведение Рамос умъртвил личната си баба, заяви Ройтерс. След това избягал от мястото на престъплението,  аварирал с автомобила си и най-после направил кървавото нахлуване над децата.

Това е най-смъртоносната пукотевица в учебно заведение в Съединени американски щати от 2012 година насам, когато нападател умъртви 20 деца и шестима възрастни в началното учебно заведение " Санди Хук " в Нютън, Кънектикът.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разпореди знамената в Белия дом и във всички публични здания да бъдат спуснати на половина в символ на респект към жертвите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР