Картофите са много полезни, те съдържат ценни хранителни вещества. Освен

...
Картофите са много полезни, те съдържат ценни хранителни вещества. Освен
Коментари Харесай

За какво е полезен сокът от картофи

Картофите са доста потребни, те съдържат скъпи хранителни субстанции. Освен нишестето картофите съдържат протеини и мазнини, целулоза и хранителни влакнини, органични киселини и доста витамини.

Картофите съдържат витамин С, Е, РР, витамини от групата В, каротин, калий, магнезий, натрий, желязо, калций. Суровите картофи съдържат потребна натурална захар, която елементарно се усвоява от организма.

Сокът от сурови картофи е скъп артикул както за профилактика, по този начин и за лекуването на разнообразни болести. Картофеният сок е потребен за лекуването на външни и вътрешни проблеми.

Сокът от картофи би трябвало да се употребява незабавно след приготвянето му. Най-добре е да се изстисква сокът от сурови картофи със сокоизстисквачка. Може да се употребява и тестваният от епохи метод – картофите се настъргват на едро и се прецеждат и изстискват през марля.

Най-добри за приемане на сок са розовите и червеникавите картофи с продълговата форма, те съдържат повече витамини и потребни субстанции.

Сокът от картофи е потребен единствено от юли до февруари, тъй като по-късно в старите картофи се натрупва соланин – токсично вещество, което може да провокира отравяне.

Преди да пиете картофен сок, най-малко един ден би трябвало да се храните най-вече с плодове и зеленчуци. Изключете от менюто си солените, пикантните и месните храни, до момента в който се лекувате с картофен сок.

 Подут Стомах

Картофеният сок има лечебно влияние върху стомаха. С негова помощ може да бъде оздравял хроничният гастрит, язвата, колитите и запекът.

Киселините също изчезват след няколко дни лекуване с картофен сок. Курсът на лекуване продължава 10 дни, след което следват 10 дни отмора.

Чаша прясно изцеден картофен сок се изпива заран на гладно, по-късно се ляга за половин час. Закусва се не по-рано от един час след изпиването на сока.

Една чаша сок се получава от три картофа. Резултатът от лекуването се демонстрира след няколко дни. При гастрити с нараснала киселинност се пие по половин чаена чаша картофен сок преди хранене в продължение на 10 дни.

При язва на стомаха и на дванадесетопръстника се пие по четвърт чаша сок на ден, по-късно по половин, след това по три четвърти чаша. Пие се по три пъти в продължение на двадесет дни, половин час преди хранене.

Запекът и главоболието ще се отстранен, в случай че три пъти на ден пиете по половин чаена чаша картофен сок. Той понижава кръвното налягане и е потребен за хипертониците.

Ако сте непрекъснато под стрес и сте изнервени, три пъти на ден, половин час преди хранене, пийте примес от две елементи сок от картофи, две елементи сок от моркови и една част сок от целина. Общото количество за един банкет е половин чаша зеленчуков сок.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР