Картофите са богати на витамините В3 и С. В най-голямо

...
Картофите са богати на витамините В3 и С. В най-голямо
Коментари Харесай

Картофите свалят кръвното

Картофите са богати на витамините В3 и С. В най-голямо количество в състава на картофите са минералите желязо и фосфор.

Абсолютно противопоказно е картофите да се употребяват сурови или полусурови. Това се постанова поради съдържащите се в тях пиритрини.

Те могат да провокират гадене, нараснала температура, повръщане, а при систематична консумация - ерозия на стомашната лигавица, гастрит, язва и даже рак на стомаха.

Неотдавна при едно проучване на учени от университета в Пенсилвания, Съединени американски щати, бе открито, че картофите оказват помощ против високо кръвно налягане.

Те изследвали по-специално " червени " картофи, само че считат, че и елементарните картофи могат да влияят по сходен удобен метод.

" Картофите имат несправедливо неприятна известност като виновници за наднормено тегло и множеството загрижени за здравето си хора ги изключват от менюто си. Истината обаче е, че когато е подготвен без лой, картофът съдържа единствено 110 калории и доста потребни фитохимикали и витамини ", споделя Джо Винсън от изследователския екип.

 Картофите смъкват кръвното

На участниците в продължение на месец били сервирани по 6-8 " червени " картофа два пъти на ден, приготвени необелени в микровълнова фурна. Направените след месец проучвания отчели намаляване приблизително с 3.5 % на систолното кръвно налягане (горна граница) и с 4.5 % на диастолното кръвно налягане (долна граница).

Свежите картофи могат да се запазят в ледник за интервал до една седмица. Точно толкоз можете да съхранявате и сготвени картофи в ледник.

Най-често след този интервал те трансформират усета си. Важно е да запомните, че не трябва да съхранявате картофи и пикантни храни като лук, чесън и люти чушки в едно и също чекмедже на хладилника.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР