Картини на руски художници авангардисти, в това число платна на

...
Картини на руски художници авангардисти, в това число платна на
Коментари Харесай

Картини на руски авангардисти бяха върнати от Сеул

Картини на съветски художници авангардисти, включително платна на фамозните Василий Кандински, Казимир Малевич, Александър Родченко и Наталия Гончарова, бяха върнати в Русия от Южна Корея. 75 произведения на 49 създатели бяха в Сеул за огромната галерия „ Кандински, Малевич и съветският авангард: изкуството на революцията “, която приемаше гости от 31 декември 2021 година до 17 април, само че трябваше да останат там повече от плануваното заради неналичието на полети.

„ Беше свършена голяма работа. Благодарим на сътрудниците от Министерството на външните работи, на посолството на Руската федерация в Сеул, на транспортната компания Art-Courier за неоценимата помощ в процеса на връщане на музейните предмети “, написа в своя канал в обществената мрежа Telegram съветският министър на културата Олга Любимова.

Картините пристигнали в Москва с два микробуса, във всеки от които имало въоръжена защита. След като минат през всички нужни процедури, творбите ще се насочат към четирите музея, на които принадлежат: Музея за изящни изкуства в Екатеринбург, Държавния музей за изкуства в Нижни Новгород, музея „ Суриков “ в Красноярск и Музея за изкуства на Далечния Изток.  

В средата на април заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев упрекна Европа в блян да заграби съветски творби на изкуството и назова „ кражба “ опита на Запада да ги задържи, употребявайки като опрощение разнообразни „ бюрократични забавяния “. По думите на Медведев на управляващите на европейските страни „ не трябва да се има вяра “, че непозната собсвеност няма да се окаже под арест.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР