Карлос Алкарас категорично е най-яркият представител на новото поколение в

...
Карлос Алкарас категорично е най-яркият представител на новото поколение в
Коментари Харесай

Спортсмен отрано: Алкарас с впечатляващ жест към съперника си

Карлос Алкарас изрично е най-яркият представител на новото потомство в тениса и триумфите му в хода на сезона са повече от впечатляващи. Тийнейджърът завоюва две трофеи от серията " Мастърс " и се трансформира в първия човек, който побеждава Рафаел Надал и Новак Джокович поредно на алена настилка. Тийнейджърът изрично потвърди, че има всички качества, с цел да се трансформира в първенец от голяма големина, а през вчерашния ден сподели по какъв начин и държанието му е също толкоз образцово, колкото играта му.

19-годишният играч се изправи против Оскар Оте в мач от третия кръг на Уимбълдън и показва най-силния си тенис на трева през кариерата. Оте е експерт на тази настилка и доближи до полуфиналите в Щутгарт и Хале, само че нямаше по какъв метод да противодейства на мощните отигравания от другата страна на мрежата. Самият дуел не предложи кой знае каква конспирация, но несъмнено имаше един миг, който се открои пред всички останали.

Действието се разви при започване на втория сет, когато Оте извърши чудесна къса топка и след това приключи с лекост точката в своя изгода, единствено че ударът му беше отсъден в навън. Последва моментална промяна от основния арбитър Мохамед Лахяни, съгласно който разиграването трябваше да бъде повторено. Тогава Алкарас прояви впечатляващ феърплей и непосредствено даде точката на съперника си, а жестът му беше посрещнат с бурни аплодимсменти от публиката.

Припомняме ви, че това не е първа сходна постъпка на младока, защото той настоя за преиграване на доста значима точка в полуфиналния си конфликт с Хуберт Хуркач на полуфиналите в Маями, въпреки че полякът на процедура нямаше никакъв късмет да завоюва размяната, която беше прекратена от съдийска неправилност.

Sportsmanship of the highest order
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР