Карикатура на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, публикувана във френското

...
Карикатура на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, публикувана във френското
Коментари Харесай

Карикатурата в Шарли Ебдо обедини власт и опозиция в Турция


Карикатура на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестена във френското списание " Шарли Ебдо ", провокира митинги и дипломатически скандал.

Проправителствените институции и медиите осъдиха скандалната демонстрация.

Към осъждането на карикатурата се причислиха и турските опозиционни партии, които дефинираха случая като недопустим и съдържащ груби нападки против личността на президента Ердоган, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Никоя страна няма право да показва карикатурно президента на дадена страна, няма право да му дава упътвания и да го позори. Няма да позволим сходно държание, не одобряваме това. В момента имаме напрежение с Франция. Във вътрешен проект ние може да спорим и да се подлагаме на критика, само че когато се обърнем на открито, ние виждаме Турция като едно цяло, като един народ от 83 милиона ", съобщи представителят на главната опозиционна Народнорепубликанска партия Енгин Алтай.

Опозиционният представител уточни още, че представителите на неговата партия са афектирани от нападките на френския президент Макрон във връзка с исляма и пророка Мохамед, на каквито той няма право, както няма право и да диктува какви промени би трябвало да има в исляма.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР