Кърджалийското ДПС поиска незабавната оставка на председателя на Народното събрание

...
Кърджалийското ДПС поиска незабавната оставка на председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

ДПС-Кърджали с 8 обвинения към Караянчева

Кърджалийското Движение за права и свободи изиска незабавната оставка на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това оповестиха от групировката в региона, които показват неодобрение от това, че опозицията не съумя да смъкна шефката на Народното събрание преди няколко дни.

"Убедени сме, че лица като госпожа Караянчева и караянчевщината нямат място в българската политика. Госпожата не е опасност за Движение за права и свободи в смесените региони, какъвто ореол се пробват да й припишат нейните съпартийци. Движение за права и свободи печели безапелационно и непроменяемо вота на хората във всичките 7 общини от региона, макар нейното наличие на политическата сцена към този момент 13 години ", разясниха от ДПС-Кърджали.

"Факт е, обаче, че тя нанесе големи вреди на толерантността с агресивното си държание, насаждането на боязън, с омразата и опълчването, които наложи като модел на държание на ГЕРБ в Кърджали. Моделът „ караянчевщина “, за жалост, към този момент е пренесен и на национално равнище ", безапелационни са локалните политици.

Те упрекват Караянчева, че работи с остри способи в региона, измежду които:

- Злоупотреба с власт и всяване на боязън от властта;

- Опорочени състезания и повсеместни партийни назначения;

- Използване на регионалния шеф като пръчица за санкции на локалната власт, с помощта на което валията абдикира от отговорността на държавен чиновник и остана в изолатора;

- Недопустимо разделяне на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;

- Липса на управнически потенциал и експертиза - към този момент 10 години откогато ГЕРБ е на власт, нито един притеглен вложител в Област Кърджали;

- Опорочени състезания за шефове на училища;

- Ликвидиране на разговора сред локалната, районна и централна власт в ущърб на жителите на Кърджали;

- Превръщане на държавните институции и компании в партийни офиси на ГЕРБ, и така нататък,и т. н.

"ДПС-Кърджали ще продължава да отстоява правилата на демокрацията, правовата страна, човешките права и толерантността в полза на развиването на района и възстановяване на виталния стандарт на хората ", упорстват от локалната организация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР