Капитанът на националния отбор на Нидерландия по футбол Върджил ван

...
Капитанът на националния отбор на Нидерландия по футбол Върджил ван
Коментари Харесай

Ван Дайк: За мен е чест да играя срещу Меси

Капитанът на националния тим на Нидерландия по футбол Върджил ван Дайк остава нащрек за опасността, която провокира Лионел Меси в състава на Аржентина преди четвъртфиналния конфликт сред двата отбора в петък на Световното състезание в Катар, написа организация „ Ройтерс “.

При последната среща сред двамата на клубно равнище Ван Дайк бе победител. Тогава нидерландският бранител назова Меси най-хубавият футболист, против който е играл, а той и съотборниците му от Ливърпул наваксаха три гола пасив против Барселона и отстраниха испанския гранд на полуфиналите на Шампионската лига през 2019 година. Сега бранителят също насочи положителни думи към именития аржентински футболист.

„ Чест е да играя против него “, сподели Ван Дайк във връзка Лионел Меси на конференция преди четвъртфинала на Мондиал 2022.

„ Но не става въпрос за мен против него или Нидерландия против него, а Нидерландия против Аржентина. Никой не може да победи самичък, а ние ще излезем с добър проект в мача “, разяснява още той.

Такъв бе и казусът на Световното състезание през 2014-а, когато селекционерът Луис ван Гаал трябваше да се приготви за опасността от страна на Меси, само че отборът му да загуби конфликта от полуфиналите с дузпи. Дейли Блинд е единственият представител в сегашния състав на Нидерландия, който участваше тогава, само че и двамата са с изменени функции в двата тима.

Ван Дайк се надява да употребява и персоналния си опит от 2019 година, когато Ливърпул надви над Барселона. „ Трудното нещо при Лионел Меси е, че когато нападаме, той наподобява някъде настрана, само че би трябвало да сме доста деликатни в отбрана, защото те постоянно го търсят, с цел да основат рискови контраатаки “, съобщи нидерландският национал.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР