Главният изпълнителен директор на футболната федерация на Австралия Джеймс Джонсън

...
Главният изпълнителен директор на футболната федерация на Австралия Джеймс Джонсън
Коментари Харесай

Австралия пожела Мондиал 2034

Главният изпълнителен шеф на футболната федерация на Австралия Джеймс Джонсън удостовери, че страната към момента обмисля възможна кандидатура за домакинство на Световното състезание през 2034 година, макар поддръжката, която Азиатската футболна конфедерация разгласи за Саудитска Арабия.

След избирането на Мароко, Испания и Португалия за домакини на Мондиал 2030 в сряда, както и Уругвай, Аржентина и Парагвай, които ще одобряват откриващите мачове, с цел да се означи стогодишнината на шампионата, Международната федерация по футбол (ФИФА) прикани страните от районите Азия и Океания да показват кандидатури за шампионата през 2034-а.

Футболната централа на Саудитска Арабия разгласи своята поръчка минути по-късно, а президентът на Азиатската футболна федерация шейх Салман бин Ибрахим Ал Халифа приветства кандидатурата с думите: " Цялото азиатско футболно семейство ще се сплоти в поддръжка на тази значима самодейност на Саудитска Арабия. "

Австралия, която се реалокира в Азиатската конфедерация от Океания през 2006 година, към този момент анонсира желанието си да се кандидатира за хазаин на шампионата през 2034-а, а Джонсън сподели, че нищо не се е трансформирало.

" Както обявихме преди, Австралийската футболна федерация изследва опцията да подаде поръчка за Световното клубно състезание през 2029 година и/или за Мондиал 2034. Окуражени сме след доста сполучливото Световно състезание в Катар през 2022-а и Световния шампионат по футбол за дами в Австралия и Нова Зеландия тази година, че футболното семейство на Азия и Океания още веднъж ще има опцията да покаже способността си да приема най-силните шампионати на ФИФА ", се споделя в известието.

Крайният период за потвърждаване на интерес за вероятно домакинство е 31 октомври.

Австралия в никакъв случай не е приемала Световно състезание по футбол за мъже, а страната отпадна в първия кръг на гласуването за Мондиал 2022. През 2026-а Световното състезание ще се организира в Съединени американски щати, Канада и Мексико с присъединяване на 48 тима.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР