Канят ги на икономическия форум в Санкт ПетербургЛавров: Талибаните са

...
Канят ги на икономическия форум в Санкт ПетербургЛавров: Талибаните са
Коментари Харесай

Русия маха талибаните от списъка с терористични организации

Канят ги на икономическия конгрес в Санкт Петербург
Лавров: Талибаните са действителната власт в Афганистан

Министерствата на външните работи и правораздаването на Руската федерация са предложили на президента Владимир Путин да изключи талибаните от националния указател на терористичните организации. Това оповестяват съветски медии, базирайки се на Замир Кабулов, шеф на Втори азиатски департамент на съветското външно министерство.

Според Кабулов позицията на външното министерство по този въпрос е „ позитивна “ и е съгласувана с други ведомства.
„ Но към момента има някои проблеми, които би трябвало да бъдат преодолени, след което съветското управление ще вземе решение “, означи Кабулов.

Движението на талибаните е публично прието за терористична организация в Руската федерация още през 2003 година и е неразрешено. В същото време делегации на талибаните неведнъж са посещавали Русия на дипломатически визити. На 15 май те участваха във форума „ Русия – ислямски свят: KazanForum “.

Днес стана ясно, че техни представителуи са поканени и на интернационалния стопански конгрес в Санкт Петербург, в който към този момент взеха присъединяване през 2022 година

Форумът в Санкт Петербург, в който в предишното са взели участие основни изпълнителни шефове на значима западни компании и капиталови банкери от Лондон и Ню Йорк, се промени съществено след началото на съветската инвазия в Украйна и западните вложители бяха сменени от предприемачи от Китай, Индия, Африка и Близкия изток.

" Талибанското придвижване е действителната власт в Афганистан и Руската федерация не е безразлична към това ", разяснява тематиката пред публицисти външният министър Сергей Лавров.

„ Те са същинската мощ към Афганистан “, сподели Лавров. Според него самодейността за вероятно унищожаване на талибаните от листата на терористичните организации в РФ „ отразява осъзнаване на действителността “.

Ръководителят на съветското външно министерство също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че „ Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не е оповестил талибаните за терористична организация “. „ В листата на терористите има 12-15 съответни лица “, посочи Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР