Канцлерът на Германия Олаф Шолц обвини снощи Русия, че използва

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц обвини снощи Русия, че използва
Коментари Харесай

Шолц: Русия използва енергийните доставки като оръжие

Канцлерът на Германия Олаф Шолц упрекна нощес Русия, че употребява енергийните доставки като оръжие и съобщи, че неговото държавно управление ще форсира добива на сила от възобновими източници, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.

В тирада пред конгрес на Германската асоциация за възобновима сила той призна, че Германия прекомерно дълго е разчитала на енергийни доставки от Русия и че това е било едностранно. Но по думите му през днешния ден излиза наяве, че Русия употребява силата като оръжие и никой не има вяра, че понижава доставките на природен газ само заради механически аргументи,.

През последните дни Русия мощно понижи доставките на газ по " Северен поток 1 ", като се оправда с механически проблеми. Освен това на този газопровод по дъното на Балтийско море от 11 юли стартира годишният ремонт, който нормално трае 10 дни. И не е несъмнено дали Русия още веднъж " ще отвори кранчето " след приключването на ремонта, уточни ДПА.

Шолц сподели още, че немското държавно управление би трябвало да премине на " турбо предавка " в добива на сила от възобновими източници. " Всяка вятърна турбина, всяка фотоволтаична апаратура, всяка апаратура за биомаса е стъпка по пътя да създадем нашите енергийни доставки по-независими и устойчиви, като подсигуряваме, че те са сигурни и че ще останат налични ", сподели канцлерът на Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР