Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че руският опозиционер Алексей

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че руският опозиционер Алексей
Коментари Харесай

Меркел: Само Русия може да даде отговори за отравянето на Навални

Канцлерът на Германия Ангела Меркел съобщи, че съветският опозиционер Алексей Навални е станал жертва на опит за ликвидиране посредством отравяне, заяви AP.

След като по-рано през днешния ден бе оповестено, че според заключенията на лаборатория на немските въоръжени сили, Навални е токсичен с нервнопаралитичен сътрудник от групата " Новичок ", Меркел сподели, че " има доста съществени въпроси, на които единствено съветското държавно управление може да отговори и то би трябвало да отговори ".

„ Билд” цитира думи на Меркел, че с този опит за ликвидиране е изработен опит „ да се затвори устата” на Навални, който през годините разкриваше корупционни схеми в Руската федерация. Меркел още веднъж акцентира, че няма никакви подозрения, че Навални е токсичен.

По-рано през днешния ден представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт сподели, че Има безапелационни доказателства, че съветският отстъпник Алексей Навални е токсичен с невропаралитичен сътрудник от групата " Новичок ". Алексей Навални бе превозен със аероплан до Берлин на 22 август, откакто два дни преди този момент се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия. През последните десетина години той е един от най-яростните съперници на съветския президент Владимир Путин. Състоянието на Навални все още е устойчиво, показаха лекуващите го доктори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР