Кандидатстването за европейски стипендии за успех и за специални постижения

...
Кандидатстването за европейски стипендии за успех и за специални постижения
Коментари Харесай

Започна кандидатстването за европейски стипендии за зимния семестър

Кандидатстването за европейски стипендии за триумф и за специфични достижения за зимния учебен срок на образователната 2017/2018 година стартира през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на МОН.

Студентите могат да попълнят и подават формулярите си до 14 януари 2018 година на адрес http://eurostipendii.mon.bg. Класирането ще бъде оповестено на 8 февруари 2018 година Пълният график с всички периоди и правила на акцията са качени на посочената интернет страница, само че могат да се намерят и във всяко висше учебно заведение.

Стипендии за триумф могат да получават единствено студентите от предпочитаните професионални посоки във висшите учебни заведения в страната. Размерът е 150 лева месечно, като се изплащат средства за петте месеца от семестъра. Стипендията за специфични достижения е еднократна и е в размер на 300 лева Един студент може да получи до три такива в границите на един учебен срок, като изискването е да се образова в постоянна форма без значение от специалността. Получаването на европейски стипендии става без значение дали студентите взимат стипендии и от държавния бюджет.

Това е последният четвърти учебен срок от реализирането на първата фаза на план „ Студентски стипендии – фаза 1 “, съфинансиран от Европейските структурни и капиталови фондове по Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020. От началото му близо 30 000 студенти са получили стипендии на стойност съвсем 23 млн. лева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР