Кандидатът за президент на Турция от обединената опозиция - председателят

...
Кандидатът за президент на Турция от обединената опозиция - председателят
Коментари Харесай

Опозиционният кандидат за президент на Турция е у нас

Кандидатът за президент на Турция от обединената съпротива - ръководителят на Народнорепубликанската партияКемал Кълъчдароглу, дойде у нас.

„ Добре пристигнали в България, добре пристигнали в Кърджали в този прекрасен безоблачен ден. " С тези думи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ посрещна Кълъчдароглув Кърджали, заяви БГНЕС.

На срещата участва зам.-председателят на Движение за права и свободи и кмет на Кърджали доктор инж. Хасан Азис, зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, националните ръководители Адлен Шефкед, Елван Гюркаш, Байрам Байрам, Павлин Кръстев и Танер Али.

Делегацията, която съпровожда Кълъчдароглу, включва голям брой кметове на общини в Турция, измежду които тези на Одрин, Чорлу, Конак, Чешме.

" Радвам се, че съм измежду вас. Отдавна планираме да дойдем в Кърджали. Благодаря на кмета на Одрин Реджеб Гюркан за проведения ифтар и за хубавия мотив да посетим този хубав град ", сподели Кълъчдароглу.

Хасан Азис подсети, че Кърджали е столицата на толерантността и че в града мюсюлмани и християни живеят в мир и успокоение.

Потвърдих отличните условия за всички вложители, които изберат Кърджали за развиването на своя бизнес. Гостите останаха впечатлени и от опциите за в допълнение развиване и работа в голям брой други сфери, измежду които спорт и просвета, съобщи още кметът на Кърджали.

Днес Кемал Кълъчдароглузапочна обиколка в Кърджалийско, съобщи Дарик.

Лидерът на Републиканската национална партия дойде първо в село Могиляне, община Кирково, където се поклони и сервира цветя на гроба на 17-месечната Тюркян, починала при конфликт със силите на реда на 26 декември 1984 година при насилствената промяна на имената, така наречен " Възродителен развой ".

След това той сервира и венец на наречената на нейно име Тюркян чешма. На поклонението бе и водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. Засилени ограничения за сигурност имаше при напредването на кортежа на кандидата на Опозиционния алианс за най-високия пост в Турция по време на напредването му в областите Хасково и Кърджали.

Обиколката на Кълъчдароглу продължава с посещаване на така наречен " дървена джамия " в село Подкова, с поклонение пред монументи в Момчилград и присъединяване във вечеря ифтар в Кърджали.

На 14 май в Турция ще се проведат по едно и също време президентски и парламентарни избори и Ердоган ще се състезава с трима претенденти за президент, в това число с най-силния си противник Кемал Кълъчдароглу, общ претендент на опозиционния „ Национален алианс ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР