Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са унищожили миночистача Ковровец“ на

...
Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са унищожили миночистача Ковровец“ на
Коментари Харесай

ВСУ продължават битката за Черно море - унищожиха руски миночистач

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са унищожили миночистача " Ковровец “ на Черноморския флот на Русия.

Това оповестява организация УНИАН, като се базира на данни от Генералния щаб на украинската войска.Към сегашния миг не се привеждат повече детайлности.

" Ковровец “ е миночистач " Проект 266М “, който е част от Черноморския флот на Военноморски сили на Русия. Предназначен е за ориентиране на кораби и плавателни съдове през минни полета, разследващо и контролно почистване на мини, полагане на фарватери в минни полета и присъединяване в слагането на мини в далечната зона от техните бази.

По-рано Руската федерация употребява " Ковровец “ за осъществяване на задачи в Атлантическия океан и Персийския залив. След това е превозен до Севастопол. Освен това корабът е изпълнявал задания и в Средиземно море.
През нощта медии оповестиха за офанзива против Крим, а след това разнообразни Telegram канали рапортуваха за удари на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) против петролна рафинерия в Славянск на Кубан и летище в Краснодарския завършек на Русия, преда организацията.

Министерството на защитата в Москва разясни, че през нощта са екипите за Противовъздушна отбрана са унищожили девет ракети ATACMS и един БпЛА над Крим, както и три дрона над Белгородска област. Съобщава се също, че над Краснодарския край са прихванати или унищожени 57 БпЛА.

Според съветските управляващи един дрон е паднал на територията на петролната рафинерия в Славянск на Кубан, само че " не са регистрирани пожари “.

В същото време Telegram каналът ASTRA осведоми за детонации на територията на рафинерията. Освен това поданици на града споделиха за " мощен гърмеж “ и пожар в нефтено хранилище във Виборг, Ленинградска област.

По-късно губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко съобщи, че " пукането “ в нефтеното хранилище е станало " по отношение на потреблението на пиротехника “ и отхвърли информация за БпЛА.

Същевременно жителите на село Кущевская споделиха, че са чули звуци от БпЛА, а по-късно и повече от 40 детонации в региона на военното летище. Руските управляващи не потвърдиха информацията, само че оповестиха за избухнал пожар в региона.

Освен това се чути детонации в Перевалное, където е основана 126-а бригада за брегова защита на съветския Черноморски флот. Вероятно е бил ударен и транспортен съд.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР