Кандидатът за лидер на БСП Кирил Добрев призова Изпълнителното бюро

...
Кандидатът за лидер на БСП Кирил Добрев призова Изпълнителното бюро
Коментари Харесай

Добрев: Спешен пленум за отхвърляне на Конституция на ГЕРБ

Кандидатът за водач на Българска социалистическа партия Кирил Добрев прикани Изпълнителното бюро на партията незабавно да свика съвещание на Националния съвет. На него да се отхвърлят концепциите на ГЕРБ за нова Конституция и привикване на Велико национално заседание (ВНС), изиска кандидатът за поста на Нинова.

" Бих желал да обсъдим и опцията наред с вътрешния избор да проведем и допитване до нашите членове по държавническите тематики, които ще бъдат във фокуса на публичното внимание до изборите ", написа Добрев във Фейсбук профила си.

По думите му Велико народно събрание и конституционни промени провокират в съзнанието му революционни промени, само че съгласно него ГЕРБ нямат потенциала и доверието за това. " Велико национално заседание и промени в #Конституцията провокират в съзнанието ми чувство за революционни промени. #ГЕРБ нямат нито доверието, нито потенциала да проведат дебата за промени в Конституцията, камо ли да създадат революционни #промени. Често слушам, че всички партии са идентични. Не са. И тук е ролята на #БСП. В партията постоянно е имало блестящи адвокати, които могат да дадат прогресивната и държавническа посока на тази тематика, която вълнува огромна част от обществото, включително наши членове и симпатизанти. Ние сме били мотора при изработването на тази Конституция. 30 години са задоволително време да забележим къде тъкмо не сме били съвършени при изписването тогава. Дали казусът е в текстовете на Конституцията или в нейното неспазване? ", написа той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР