Кандидатът за кмет на София, подкрепен от БСП и Левицата!“

...
Кандидатът за кмет на София, подкрепен от БСП и Левицата!“
Коментари Харесай

ПАНИКА: Сензацията Ваня Григорова оглавява партията на Румен Радев

Кандидатът за кмет на София, подсилен от Българска социалистическа партия и „ Левицата! “ – Ваня Григорова, провокира сензацията на първия тур на локалния избор. Силно мажоритарната акция на синдикалистката получи поддръжката освен на левите гласоподаватели, само че и на много по-широко ветрило, което включи почитатели на „ Възраждане “ и „ Продължаваме промяната “.

Амбициозната защитничка на дребните хора бе изборът на последователите на разнообразни обединения, които бяха разочаровани от претендентите за градоначалници на столицата.

Кампанията на Григорова се отличаваше от пропагандата на съперниците й поради свежите видеа и срещите й с хората очи в очи. Тя се оказа единственият претендент, който надгради над своята известност около участията си в разнообразни телевизионни излъчвания.

Григорова също така е добър оратор и безапелационна в отбраната и на прекомерно противоречиви тези, свързани с национализацията и наложителното имунизиране.

Конкурентите и се пробваха да я дискредитират поради това, че е работила за противоречиви организации като „ Отворено общество “. Черният пиар обаче не и попречи да се показа безапелационно на първия тур и да измести от второто място Антон Хекимян.

Парадоксално защитничката на онеправданите направи прекомерно скъпа акция. Заснемането на клипове, излъчването им по малкия екран, билбордовете, както и медийното отразяване на деянията и в уеб сайтове и фейсбук надали е коствало по-малко от 1 млн., пресмята „ Филтър “.

Реклама

Засега не е ясно от кое място синдикалистката е намерила такава крупна сума за пропагандата си, въпреки че отговорът на въпроса не е без значение. Важното за нея е, че се класира за балотажа, в случай, че малко от социолозите я брояха в тази класификация.

Дори Григорова да загуби борбата с Васил Терзиев, тя извлича големи ; дивиденти от кандидатирането си. Съветничката на КТ „ Подкрепа “ към този момент е пакетирана като мощна мажоритарна кандидатура, която има капацитет да сътвори нова политическа групировка вляво.

Евентуалната партия ще се трансформира в натурален съперник на раздираната от несъгласия под управлението на Корнелия Нинова Българска социалистическа партия и най-вероятно ще притегли доста от гласовете на столетницата, както и на последователи на „ Възраждане “, левицата и парчета от „ Атака “ и русофили.

Източници на „ Филтър “ настояват, че менторите на Ваня Григорова към този момент са създали топла връзка сред нея и Румен Радев. Президентът от дълго време е в комплицирани връзки както с Българска социалистическа партия, по този начин и с водачите на „ Продължаваме промяната “, които самичък стартира в политиката. Президентът бил податлив да даде косвено рамо на новия план на Ваня Григорова, който има капацитет да се трансформира в основен политически фактор в бъдеще.

Вариантите пред Григорова са все в нейна изгода. Ако победи розовите умнокрасиви от Държавна сигурност на балотажа, ще направи исторически поврат и ще застане отпред на столицата след 18-годишно ръководство на ГЕРБ.

Само допреди няколко месеца това изглеждаше невероятно. Остане ли на второ място, пред нея се отваря необятен политически небосвод, който й дава късмет да се трансформира в главен състезател с нова партия с негласната поддръжка на Румен Радев. Това пък може да докара до съществено преразпределение във властта, което напълно до неотдавна звучеше прекомерно утопично.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР