Кандидат-шофьори, които имат татуировки, трябва да полагат специален психологически тест

...
Кандидат-шофьори, които имат татуировки, трябва да полагат специален психологически тест
Коментари Харесай

Психотест за татуирани кандидат-шофьори

Кандидат-шофьори, които имат татуировки, би трябвало да поставят специфичен психически тест с решаващо значение дали ще получат удостоверение за правоуправление в Иран. В ислямската република татусите се считат за самобитно поругаване на личното тяло, което може да бъде симптом за душевни проблеми.

Иранските управляващи не утвърждават татуировките и въпреки официално да не ги не разрешават, подлагат феновете им на редица ограничавания, едно от които е спомагателният тест за кандидат-шофьори. " Татуировките са тип контузия. Хората, които си ги вършат, могат да страдат от душевен разстройства ", разяснява представител на иранската полиция.

Правителството счита рисунките по тялото за фешън западно въздействие, които подрива иранската просвета и заплашва ислямските полезности. Татуировките обаче стават все по-популярни измежду младите иранци. Много от тях подражават на кумирите си. Капитанът на иранския народен тим по футбол и нападател на " Нотингам Форест " Ашкан Дежага, да вземем за пример, има голям брой татуировки, поради които в родината си играе с дълги ръкави.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР