Кандидат-депутатите Велизар Шаламанов от Демократична България, Татяна Дончева от Изправи

...
Кандидат-депутатите Велизар Шаламанов от Демократична България, Татяна Дончева от Изправи
Коментари Харесай

Реформи, ред и ваксини искат кандидати от извънпарламентарната опозиция

Кандидат-депутатите Велизар Шаламанов от " Демократична България ", Татяна Дончева от " Изправи се! Мутри вън! ", Цветан Цветанов от " Републиканци за България " и доцент Атанас Мангъров от АБВ, показаха в ефира на бТВ целите си и позициите си в избирателен спор на представители на извънпарламентарните политически партии.

В новия парламент моята цел ще бъде той да е почитан, в него ще слага като приоритет нововъведенията, технологиите и цифровизацията, както и киберсигурността. Това е разреши да има смяна във всички браншове, разгласи Велизар Шаламанов.

Според Татяна Дончева приоритет би трябвало да бъде отстраняването на мафията и мутрите от властта. Това беше настояването на площадите, това би трябвало да бъде и наша цел, уточни тя.

" Ние от " Републиканци за България " сме за страна с правила, господство на закона, електронно ръководство, което ще докара до бистрота и понижаване на корупцията ", означи Цветан Цветанов.

Според доцент Атанас Мангъров най-важното е да се постави ред в оправянето с тази епидемиологична рецесия, сега нещата са оставени на самотек, а на второ място – би трябвало да се промени системата на опазването на здравето.

Битката с COVID- 19 и ограниченията против рецесията

" Работещ модел е, когато рецесията се ръководи според закона при явен модел и ясна връзка, а това липсва, както липсва отговорност, означи Шаламанов. Той уточни че е нужна проведена имунизация за най-уязвимите и съблюдаване на противоепидемичните ограничения, съчетани с стопански ограничения ", съобщи Велизар Шаламанов.

Според Цветан Цветанов би трябвало да има национална тактика, а не да се трансферира отговорността към районните инспекции. " Ако се вършат на централно равнище, ще има опълчване ", счита той.

Хаосът е немислим, съобщи Татяна Дончева. Според нея не е значимо да се каже какво ще бъде затворено, а по какъв начин ще понижим смъртността.

" Човек остава с усещането, че сме необятна страна и има области, които нямат нищо общо една с друга. Това, че всеки е оставен да прави каквото желае, демонстрира, че няма проект ", счита доцент Мангъров.

" План за имунизациите има, само че наподобява на учебник по литература – не излиза наяве какво счита да вършат ръководещите ", добави Татяна Дончева.

" Бих подходила практично за вноса на ваксини, само че не бих влезнала в спор с Европейски Съюз, само че при всички случаи бих решила въпроса с бройките ваксини и системата за имунизиране ", съобщи тя.

Правителството нямаше подготвеност за приемането на имунизациите, напомни Цветанов. Видяхме по какъв начин се прекарват първите ваксини с микробуси, свързани с търговски вериги, сподели той.

Според доцент Мангъров имунизациите ще решат рецесията, стига да ги има. Ние сме суверенна страна, нищо че сме в Европейски Съюз. Ако искахме да вкараме ваксини, щяхме да го създадем, както други страни, счита той.

Според Велизар Шаламанов с помощта на Европейски Съюз имаме достъп до най-хубавите ваксини, само че казусът е в ръководството, в това число и ниският престиж на България в Европейски Съюз.

Трябва да се раздели заплащането на медицинския труд от заплащането на лекуването, съобщи доцент Мангъров на въпрос за промяна в опазването на здравето. Според него, с цел да се овладее третата вълна на ковид, би трябвало да се спре с въвеждането на ограничения, тъй като се е потвърдило, че са безсмислени. Според Цветанов това може да се случи с имунизация.

" Българските деца в продължение на две години ще бъдат редовно неходили на учебно заведение с голям пропуск в размера на образователния материал ", съобщи Татяна Дончева. По думите ѝ държавното управление би трябвало да се занимае с отплата на образователния материал.

Велизар Шаланаво добави, че са нужни положително съблюдаване на ограниченията и имунизация, както и цялостна акция за икономическо компенсиране.

Правосъдие и сигурност

Трябва ни същинска и сериозна правосъдна промяна, с цел да имаме самостоятелен съди и отчетна прокуратура, уточни Велизар Шаламанов.

Изгонването на мутрите и мафията от властта е доста значимо, както и проверката на ръководството на Борисив и Пеевски, изключително на огромните поръчки, уточни Татяна Дончева.

България е външна граница на Европейски Съюз, би трябвало да създадем по този начин, че квалификацията на чиновниците на Министерство на вътрешните работи да бъде усъвършенствана, и да се понижат жертвите по питащата, уточни Цветан Цветанов като цели на тематика " Сигурност ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР