Канадското правителство нареди на три китайски компании да се откажат

...
Канадското правителство нареди на три китайски компании да се откажат
Коментари Харесай

Канада се опълчи срещу китайските компании

Канадското държавно управление подреди на три китайски компании да се откажат от вложенията си в канадски основни минерални компании от съображения за национална сигурност , научи Ройтерс.

Канада се опълчи против Sinomine, Chengze Lithium International и Zangge Mining Investment. Първите две компании бяха помолени да продадат дяловете си, а последната трябваше да напусне страната.

„ Въпреки, че Канада продължава да приветства директните задгранични вложения, ние ще действаме уверено, когато вложенията заплашват нашата национална сигурност и нашите основни вериги за доставки на минерали и други потребни изкопаеми както в страната, по този начин и в чужбина “, цитира аргументите за това решение министърът на промишлеността Франсоа-Филип Шампан.

Федералното държавно управление има намерение да работи с канадския бизнес за привличане на директни задгранични вложения „ от сътрудници, които споделят нашите ползи и полезности “, добави той. Канада има огромни залежи на значими и търсени минерали като никел и кобалт.

По-рано беше обявено, че през първите девет месеца на годината бюджетният недостиг на Китай е достигнал рекордните 7,16 трилиона юана, което в долари е съвсем 980 милиарда.

Източник: Ройтерс
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР