Китай се превърна в един от най-големите двустранни инфраструктурни заемодатели

...
Китай се превърна в един от най-големите двустранни инфраструктурни заемодатели
Коментари Харесай

Китай се очертава като един от най-големите двустранни заемодатели на Филипините

Китай се трансформира в един от най-големите двустранни инфраструктурни заемодатели на Филипините, само че неговите финансови задължения се трансформират неистово с нестабилните политически връзки сред двете страни, се споделя в нов отчет, предизвестие, че кредиторите могат да изместят фокуса, защото Пекин и Манила си опълчват Южнокитайско море.

Китай е отделил общо 9,1 милиарда $ държавно финансиране на Филипините сред 2000 година и 2022 година, съгласно следствие, оповестено на Сряда от AidData, изследователска лаборатория към университета Уилям и Мери.

Констатациите илюстрират специфичната роля, която финансовата мощност на Китай играе в Югоизточна Азия, даже когато държавните управления в района се пробват да балансират икономическата взаимозависимост от своя огромен комшия с техните политически ползи и ползи в региона на сигурността. Последователните държавни управления във Филипините, един от най-старите азиатски съдружници на Съединени американски щати, се люшкаха сред Пекин и Вашингтон.

„ Пекин финан...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР