Канадският производител на леки електрически превозни средства Daymak обяви предстоящ

...
Канадският производител на леки електрически превозни средства Daymak обяви предстоящ
Коментари Харесай

Безсмислено или гениално: Електромобил добива криптовалута, докато е паркиран

Канадският производител на леки електрически транспортни средства Daymak разгласи иден електромобил, който може да добива криптовалутите Bitcoin, Ethereum и Doge - до момента в който се зарежда или е паркиран.

Според известието на компанията, електрическият автомобил Spiritus ще бъде пуснат на пазара през 2023 година и ще бъде екипиран с „ водещ в промишлеността графичен процесор “. Детайлите обаче за това какви са характерните благоприятни условия на хардуера за рандеман на криптовалута са нищожни.

„ Daymak Spiritus е първата кола в историята с хардуер и технология за рандеман на криптовалута, програмирани в потребителския интерфейс “, се споделя в известието. Всеки автомобил Spiritus ще бъде „ екологичен възел за копаене на криптовалути “ и ще бъде екипиран с хардуер Daymak Nebular, крипто портфейл Nebular и система за зареждане от слънцето.

 Безсмислено или гениално: Електромобил добива криптовалута, до момента в който е паркиран

От компанията декларират, че техният автомобил, за разлика от всички други транспортни средства, няма да бъде омаловажаващ се актив: „ Докато множеството транспортни средства бездействат, до момента в който седят в гаража, Nebula Miner ще прави пари, до момента в който вашият Spiritus е паркиран. “

Въпреки софтуерния героизъм, доста експерти са на мнение, че начинанието няма да е толкоз преференциално. Въпреки това от Daymak към този момент одобряват предварителни поръчки за колата, както тя може да бъде закупена и посредством крипто заплащания в Doge, Ethereum, Cardano и Bitcoin, а също по този начин „ работи с разнообразни тържища, с цел да предложи лизингови заплащания посредством крипто “.
 Безсмислено или гениално: Електромобил добива криптовалута, до момента в който е паркиран

Spiritus се предлага в няколко разновидности, като най-скъпата е на цена от 149 000 $. Изглежда, че моделите се разграничават единствено по успеваемост на шофиране, като оптималната скорост и живот на батерията, както и добавени функционалности за безжично зареждане и персонализирана багра - а не по хардуерни благоприятни условия за " копаене ".

„ Предвиждаме бъдеще, при което пътните такси, паркингът и поръчката ви от магазина ще бъдат плащани непосредствено в придвижване с криптовалута. Вашите онлайн сметки и вашето банкиране могат да бъдат обработвани посредством една и съща софтуерна платформа, и всичко да бъде платено с криптовалута “, декларира Алдо Байоки, президент на Daymak.

Това не е първият път, когато кола е оборудвана с хардуер за крипто копаене, още през януари ви разказахме за крипто запалянкото Саймън Брайн, който конфигурира портативна платформа за копаене в своя хибриден автомобил BMW i8. Тогава притежателят съобщи, че колата му може да генерира 122 000 $ облага годишно.
 Безсмислено или гениално: Електромобил добива криптовалута, до момента в който е паркиран

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР