Канадският премиер Джъстин Трюдо забрани вноса на петрол от Русия

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо забрани вноса на петрол от Русия
Коментари Харесай

Канада забрани вноса на суров петрол от Русия

Канадският министър председател Джъстин Трюдо забрани вноса на нефт от Русия заради нашествието на руснаците в Украйна, осведоми Си Ен Ен (CNN).

Според Трюдо приходите от нефт са помогнали на Путин и олигарсите да се замогнат.

Координираните наказания на Запада бяха ориентирани против съветските банки. Западните страни обаче към момента внасят нефт от Русия. За разлика от Европа Канада не е мощно подвластна от съветските естествени запаси. ¼ от европейския импорт на нефт идва от Русия, както и 40% от доставките на природен газ.

Отказа да се купуват газ и нефт от Русия би била една доста ефикасна глоба. Въпреки това европейските водачи я заобикалят, тъй като се тормозят че това може да се отрази на цените на енергийния пазар.

Руската инвазия в Украйна се отрази на международния пазар. Ярък образец е скока в цените на горивата.

Износа на газ и нефт сформира 20% от съветската стопанска система. Русия е най-големия търговски сътрудник на Европа.

Западът наложи наказания на Руската централна банка ш опит да ѝ попречи да продава големите си запаси на лични банки и компании. Резервът на Руската централна банка е в размер на 630 милиарда $.

Прес секретарят на Белия дом Джен Псаки показа, че е допустимо в бъдеще да се наложат наказания, които да обиден съветския енергиен бранш.

В събота Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия и техните съдружници споделиха, че съветски банки ще бъдат изключени от интернационалната система СУИФТ, която е система за разплащане и осъществяване на транзакции.
 Съединени американски щати не разрешават преводите с Централната банка на Русия
Съединени американски щати не разрешават преводите с Централната банка на Русия

Пореден удар против Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР