От днес до 6 май паркирането и престоят в центъра

...
От днес до 6 май паркирането и престоят в центъра
Коментари Харесай

Без коли в центъра на София за Великден и Деня на храбростта

От през днешния ден до 6 май паркирането и престоят в центъра на София - на пл. “Св. Александър Невски ” и близките улици, ще бъдат неразрешени. Общината към този момент е направила краткотрайната организация на придвижването. 
Великден
Графикът по отношение на честванията на Възкресение Христово планува, че от 8 ч. днес до привършване на мероприятието на 5 май, се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства на:
пл. " Св. Александър Невски " по ул. " Оборище " в сектора сред пл. " Св. Александър Невски " и бул. " Васил Левски " по ул. " Дунав " в сектора сред ул. " Московска " и пл. " Св. Александър Невски " по ул. " 11-и август " в сектора сред ул. " Московска " и пл. " Св. Александър Невски " ул. " 15-и ноември "
От 18 ч. през днешния ден до привършване на мероприятието на 5 май се не разрешава влизането на транспортни средства по:
пл. " Св. Александър Невски " ул. " Оборище " в сектора сред пл. " Св. Александър Невски " и бул. " Васил Левски " ул. " Дунав " в сектора сред ул. " Московска " и пл. " Св. Александър Невски " по ул. " 11-и август " в сектора сред ул. „ Московска “ и пл. „ Св. Александър Невски “по ул. „ 15-и ноември ”
Наместник-председателят на Светия синод Врачанският митрополит Григорий ще оглави архиерейската света литургия за Възкресение Христово - Пасха. Тя ще бъде отслужена в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " от 23:30 часа на 4 май, Велика събота.

На 5 май, Великден, от 11 часа ще бъде отслужена вечерня в първия ден на Възкресение Христово - Пасха, в митрополитския катедрален храм " Св. Неделя " в София.
Ден на храбростта и празник на Българската войска
Временна организация на придвижването ще бъде въведена и във връзка честванията на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска. 

Забраняват се престоят и паркирането за времето от 3:00 ч. сутринта до привършване на мероприятието на 6 май в:
региона на площад " Николай Гяуров ", при паркингите на северната част на площад " Св. Александър Невски " региона на югоизточната част на площад " Св. Александър Невски " в региона на ул. " Оборище " сред бул. " Васил Левски " и пл. " Св. Александър Невски " За интервала от 7 часа до привършване на мероприятието на 6 май се не разрешава влизането на пътни транспортни средства:по ул. „ Оборище “, в сектора сред бул. " Васил Левски " и ул. " 11-ти август " по ул. " 15-ти ноември " по ул. " 11-ти август " в сектора сред ул. " Московска " и пл. " Св. Александър Невски "
За времето от 8 ч. до привършване на мероприятието на 6 май се не разрешава престоят и паркирането на рейсовете, пренасящи участниците в мероприятието на бул. " Цар Освободител " пред Археологическия музей.

От 11:30 до 12:30 ч. в празничния ден се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по ул. " Леге " в сектора сред бул. " Цар Освободител " и ул. " Съборна ".

В София тази година няма да има военен церемониал за 6 май. Ще се състои единствено гала пред Паметника на незнайния боец. Въпреки това над столицата ще прелетят самолети по време на церемонията.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР