Канадският премиер Джъстин Трюдо направи промени в правителството, предаде DarikNews.

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо направи промени в правителството, предаде DarikNews.
Коментари Харесай

Астронавт стана външен министър на Канада

Канадският министър председател Джъстин Трюдо направи промени в държавното управление, съобщи DarikNews.
За нов министър на външните работи е назначен някогашният астронавт Марк Гарно, който оглавяваше министерството на превоза. Досегашният външен министър Франсоа-Филип Шампан, който зае поста през ноември 2019 година, ще застане отпред на министерството на нововъведенията, науката и индустрията. Омар Алгабра става транспортен министър.
 Нов тайнствен монолит се появи в Канада Нов тайнствен монолит се появи в Канада
Мистериозен монолит - сходен на тези, които се появиха в пустинята на Юта, на пустота в Холандия, във Варшава и на румънски рид - в този момент...
Промените бяха направени на фона на възможните предварителни парламентарни избори в Канада през пролетта, отбелязва АП.
Досегашният министър на нововъведенията, науката и индустрията Навдийп Бейнс реши да не се кандидатира на идващите избори. Трюдо преди е изразявал мнение, че в държавното управление би трябвало да бъдат заемани от хора, които имат предпочитание да работят по-дългосрочно и биха могли да убедят гласоподавателите да поддържат програмата на кабинета на идващите избори, напомня АП.
Трюдо беше избран отново след изборите в Канада през 2019 година, само че от този момент не разполага със независимо и с цел да остане на власт, се постанова да разчита на най-малко една от опозиционните обединения. Според анализатори е допустимо поради разногласия към приемането на новия федерален бюджет да се стигне до предварителни парламентарни избори през пролетта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР