Канадската администрация по ценни книжа (CSA) наскоро публикува нови правила,

...
Канадската администрация по ценни книжа (CSA) наскоро публикува нови правила,
Коментари Харесай

Канадските регулатори обявиха нови правила, свързани със стабилните монети

Канадската администрация по скъпи бумаги (CSA) неотдавна разгласява нови правила, които крипто фирмите би трябвало да съблюдават, с цел да са в сходство със закона.

С тези разпореждания CSA се насочва съответно към крипто фирмите, занимаващи се със постоянни монети.

На платформите за търговия с криптовалути, работещи в Канада, в този момент е неразрешено да разрешават на клиентите си да купуват или подават постоянни монети или други типове криптоактиви с референтна стойност (VRCA), без авансово да са получили документално единодушие от CSA.

За да получат това единодушие, фирмите би трябвало да изпълнят редица условия за надлежна инспекция, в това число да подсигуряват, че стабилната монета е фиатно обезпечена.

В сряда регулаторът съобщи, че няма да даде единодушие за VRCA, който не е изцяло гарантиран с подобаващ запас, а по-скоро поддържа цената си посредством логаритъм.

Стабилните монети са криптовалути , които са проектирани да поддържат релативно постоянна стойност, нормално във връзка с постоянен актив като фиатна валута. CSA обаче избира да употребява термина VRCA, защото някои постоянни монети не са били постоянни в предишното.


 


Някои по-традиционни постоянни монети, обезпечени с фиат като USDT , USDC и BUSD употребяват запаси, деноминирани във фиат, с цел да поддържат постоянна цена. Платформите за търговия имат право да позволяват покупко-продажбата на тези токени единствено в случай че те са обезпечени с високоликвидни активи като парични средства и парични еквиваленти, държани от дипломиран настойник и подлежат на месечен обзор от самостоятелни инспектори.

Освен това разпределянето на тези токени би трябвало да е в сходство с канадското законодателство за скъпите бумаги, защото криптоактивите, обезпечени с фиат, нормално се смятат за скъпи бумаги.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР