Къмпингите са един от най-слабо засегнатите туристически обекти от кризата

...
Къмпингите са един от най-слабо засегнатите туристически обекти от кризата
Коментари Харесай

Къмпинги вдигат цените

Къмпингите са един от най-слабо засегнатите туристически обекти от рецесията с ковид. В изискванията на към момента върлуващата пандемия те са желан вид за отмора това лято на от ден на ден българи.

Някои места за къмпингуване обаче неприятно изненадаха даже и старите си клиенти със доста завишение на наемите на фона на очаквания за ценови понижения поради слабия туристически сезон.

Стари наематели на каравани и места на къмпинг " Юг " даже написаха писмо до министъра на туризма Николина Ангелкова, възмутени от желаните с 50% по-високи наеми това лято. " Няма по какъв начин да спасим българския туризъм, в случай че притежателите употребяват обстановката, с цел да ни извиват ръцете. Къмпинг по Южното Черноморие усили наемите си " антикризисно " с над 50% ", се споделя в писмото им. Те показват, че междинният наем в къмпинг " Юг " това лято, дружно с всички спомагателни такси, към този момент е към 5000 лева за целия сезон, при 3350 лева през предходната година. Собственикът на къмпинга - ИФ Фаворит, е отказал всякакви диалози за отстъпки даже и към постоянните си клиенти. 

Една от аргументите за повдигането на цените в къмпингите това лято са разредените места за паркиране на каравани и обтягане на палатки. Причината обаче не са хигиенно-санитарните условия по отношение на коноравируса, а смяна в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие от предходната година. Според тях от това лято е забранено разполагането на кемпери, каравани и палатки върху пясъчни дюни.

Поради тази причина от къмпинг " Градина " да вземем за пример, оповестиха, че откриват сезона единствено с 63 места за каравани при над 270 предни години. Заедно с 65 бунгала това лято броят на туристите в къмпинга ще е към 200. От " Градина обаче споделят, че няма да подвигат цените към този момент. 

„ Има извънредно огромен интерес тази година и още в края на май вече имаше направени много резервации. При караваните се запазва цял сезон, като доста от гостите са си възнамерявали хоум офис през лятото тук на къмпинга “, обясни  шефът на къмпинга Елена Пинелова. Наемът на каравана на първа линия това лято е 6000 лева за целия сезон, а на втора - 4800 лева

Собствениците на къмпинги означават и друга причина за повдигане на наемите - на фона на по-малкото туристи се обрисуват доста повече разноски за засилената хигиена на санитарните пространства, по-честата стерилизация и наемането на спомагателен личен състав. 

Един от най-големите къмпинги „ Каваци “ е с 60 бунгала, мотел и 100 места за палатки и каравани, където туристите са главно българи. „ Категорично няма да се позволява всеобщо влизане. Ще има избран човек от личния състав, който да следи за това, а влизането ще става единствено с чип. Най-важно е здравето на туристите и личния състав ни. Обсъждаме цените и може би, въпреки и минимално, ще има понижение за нощувките само че единствено в хотела и бунгалата в къмпинга, тъй като в действителност чакаме доста сложен сезон ", изяснява Зорница Илиева, управител на къмпинга.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР