Камиони с пластмасови отпадъци с произход от Румъния, Полша и

...
Камиони с пластмасови отпадъци с произход от Румъния, Полша и
Коментари Харесай

На ГКПП „Лесово“ задържаха камиони с отпадъци от България и още 2 страни

Камиони с пластмасови боклуци с генезис от Румъния, Полша и България са арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ на път към дружество за преправка в Турция. Това стана след инспекция на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Стара Загора на 21 май.

Част от камионите са минали директно през територията на България, излезли са на пункт „ Лесово “, само че са били върнати от турските управляващи и сега са на границата. Извършена е ревизия на всички 11 камиона и е открито, че транспортират боклуци от пластмаса за Република Турция. Превозните средства са върнати назад, защото отпадъците не са подобаващи за импорт в Турция.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора е открила, че има сходство на транспортирания боклук с съпътстващата документи.

По информация на митническия пункт с изключение на 11-те камиона, има други 3 камиона (от Словакия, Хърватия и Румъния), които са пристигнали там през днешния ден. Към момента те са спрени, не са позволени на територията на Република Турция и са на паркинг на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “.

Сезирани са всички способени органи, с цел да се наблюдава маршрутът на камионите до окончателното овакантяване на територията на страната. Целта е контролните органи на Министерство на околната среда и водите да подсигуряват, че отпадъкът няма да бъде изхвърлен на територията на България.
 На Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ задържаха камиони с боклуци от България и още 2 страни

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР