Камбоджанското министерство на вътрешните работи и виетнамското министерство на обществената

...
Камбоджанското министерство на вътрешните работи и виетнамското министерство на обществената
Коментари Харесай

Полицейските служби на Камбоджа и Виетнам укрепват сигурността на границата

Камбоджанското министерство на вътрешните работи и виетнамското министерство на публичната сигурност организираха конференция за подсилване на граничната сигурност , съобщи АКП. Конференцията се състоя във виетнамската провинция Тейнин.

Представителите на двете страни направиха оценка на двустранната съгласуваност в обмена на информация и битката с престъпността в граничните региони, оповестява Виетнамската осведомителна организация. Направени бяха и оферти за гарантиране на граничния ред и сигурност.

Виетнамският заместник-министър на публичната сигурност старши лейтенант Луонг Лам Куанг предложи на полицейските сили по-активно да обменят информация за заприказва и дейности на вражеските сили, за закононарушения (най-вече такива, свързани с наркотици), трафик на хора, и други. Целта е попречване и битка с трансграничната престъпност сред Виетнам и Камбоджа.

Той също по този начин прикани полицията да усили патрулите и връзката за възстановяване на осведомеността на жителите на граничните региони.

Главният комисар на камбоджанската полиция Н. Пр. Нетх Савун, изрази вяра, че полицейските сили на Камбоджа и Виетнам ще продължат да си сътрудничат за подсилване на граничната сигурност и реда в дух на взаимност, другарството и двустранно развиване.

Двете страни се договориха да засилят двустранните връзки, в това число за опазването на границите, с цел да се обезпечи сигурност и сигурност през 2022 година, която е Година на Камбоджанско-виетнамската дружба.

Камбоджа и Виетнам имат сухопътна граница, дълга 1000 километра, минаваща през 9 камбоджански провинции и 10 виетнамски.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР