Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри проектобюджета за

...
Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри проектобюджета за
Коментари Харесай

Пентагонът получава бюджет от 740 млрд. долара

Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати утвърди проектобюджета за защита за финансовата 2021 година, която стартира на 1 октомври, съобщи ТАСС, представена от организация Фокус.

Проектобюджетът за защита с общ размер от над 740 милиарда $ планува разпределяне на 635,5 милиарда $ за съществени потребности на Пентагона, 26,6 милиарда $ за осъществяване на националните стратегии за сигурност посредством Министерството на енергетиката и 69 милиарда $ за интервенции зад граница. Документът, наред с други неща, включва разширение на глобите по газопроводите „ Северен поток 2 “ и „ Турски поток “, както и наложителни ограничавания за Анкара заради закупуването на съветските зенитно-ракетни системи С-400. Освен това се възнамерява да се провиснал 250 милиона $ за военна помощ на Украйна.

През лятото първо следената от демократите Камара на представителите, а по-късно и републиканското болшинство в Сената утвърдиха техните версии на проектобюджета за защита за фискалната 2021 година. За координиране на детайлностите по тези два документа беше свикана комисия от представители на двете камари. Законодателите показаха контрактувания документ предходната седмица. Очаква се скоро да бъде прегледан от Сената на Съединени американски щати. Ако законопроектът бъде утвърден от горната камара на американския законодателен орган, той ще отиде при президента за автограф.

Президентът Доналд Тръмп се закани да наложи несъгласие върху документа. Той изрази неодобрение от неналичието на уговорка в проектобюджета за анулация на член 230 от Закона за информационна нравственос от 1996 година, който пази софтуерните компании от правосъдни каузи за издание, заличаване или модериране на генерирано от потребителите наличие. В края на май американският водач подписа декрет, регулиращ активността на обществените мрежи в страната. Според Тръмп този документ има за цел да откри нов правилник, основан на този раздел от закона. Както означи по това време ръководителят на Белия дом, обществените мрежи, забъркани в цензура или политически дейности, към този момент няма да бъдат ваксинирани от отговорност.

В допълнение, американският президент се опълчва на оферти законопроект за наложително преименуване на военни уреди, кръстени на водачите на Конфедеративните щати на Америка по време на Гражданската война в Америка (1861-1865), и унищожаване на всяка друга символика на робския Юг. Тръмп разкритикува и законопроекта поради рестриктивните мерки по въпроса за намаляването на броя на американските войски в чужбина.

Новоизбраният американски президент Джо Байдън номинира пенсионирания военачалник Остин Лойд за министър на защитата .

Ако бъде утвърден за поста, Лойд ще стане първият афроамериканец отпред на Пентагона.

Между 2013 и 2016 година генералът ръководеше  Централното командване на въоръжените сили  на Съединените щати - СЕНТКОМ.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР