Към януари 2022 г. събиранията на Главната дирекция за вътрешни

...
Към януари 2022 г. събиранията на Главната дирекция за вътрешни
Коментари Харесай

Бум на сделки на този екзотичен пазар

Към януари 2022 година събиранията на Главната дирекция за вътрешни доходи (DGII) от продажба на недвижими парцели в Доминиканската република са се нараснали с 56.9% на годишна база. „ По отношение на броя на покупко-продажбите (включително прекачване и ипотека) през януари 2022 година се чака нарастване от 41,4%, което е с 1853 покупко-продажби повече по отношение на същия интервал на миналата година “, се споделя в отчета на DGII.

Разнообразното предложение, доверието на вложителите и насърчаването на туризма са главните фактори, които направиха недвижимите парцели в Доминикана прелъстителен пазар за купувачите.

„ Секторът на недвижимите парцели сега е доста деен и във напредък. Строителните компании са склонни да строят комплекси от всевъзможен тип – както първокласни, по този начин и в междинния ценови сегмент, тъй че клиентите да имат избор “, споделя Клаудия Кастило, някогашен президент на Асоциацията на сътрудниците и фирмите за недвижими парцели (AEI).

„ Проектите за отдаване чартърен на Airbnb станаха доста по-популярни измежду клиентите. Продажбите на жилища и вили също вървят добре в региони като Пунта Кана и Баваро “, прибавя специалистът.

Жилищният бранш в туризма се е възстановил от пандемията: „ Много локални и чужденци са построили курортни жилища за лични потребности или за инвестиция и печелене от тях “, прецизира Кастило.

Според консултанта по недвижими парцели Хайролд Хименес, промоции, провеждани от държавното управление на Доминикана посредством Министерството на туризма, разрешават на повече чужденци да се интересуват от предложенията, които са на пазара на недвижими парцели в Доминикана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР