Томас за първи път попадна в заглавията на вестниците през

...
Томас за първи път попадна в заглавията на вестниците през
Коментари Харесай

Бившият съотборник на транссексуалната плувкиня Лиа Томас иска извинение за това, че е била „принудена да се съблича с него 18 пъти седмично“... след като американката загуби съдебна битка за участие в състезанията за жени на Олимпиадата

Томас за първи път попадна в заглавията на вестниците през март 2022 година, когато стана първият трансатлет, спечелил купата на NCAA за дами в колежа по плуване – най-престижната колежанска купа в Съединени американски щати. 

Но не след дълго Световната организация по водни спортове (WA) вкара смяна в разпоредбите, която ще попречи на всеки, който е минал през „ която и да е част от мъжкия пубертет “ от надпреварата в женската категория. 

Пола Сканлан (на фотографията вляво) приветства новината, че нейната някогашна съотборничка Лиа Томас (на фотографията вдясно) няма да бъде позволена да взе участие на Олимпийските игри 

Вместо това, те сътвориха „ отворена “ категория, за която ще дават отговор на изискванията транссексуални спортисти. Решението обаче не се хареса на Томас – който изиска Спортният трибунал да анулира разпоредбите, утвърдени през 2022 г. 

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР