Австралия и Китай ще предприемат стъпки за подобряване на военната

...
Австралия и Китай ще предприемат стъпки за подобряване на военната
Коментари Харесай

Австралия и Китай работят за подобравяне на военната комуникация

Австралия и Китай ще подхващат стъпки за възстановяване на военната връзка, с цел да избегнат произшествия, сподели министър председателят Антъни Албанезе след среща с премиера Ли Цян в понеделник, при първото посещаване в страната на китайски министър председател от седем години, предава " Ройтерс ".

Посещението на Ли, почитан чиновник на Китай след президента Си Дзинпин, бележи стабилизиране на връзките сред съдружника на Съединени американски щати в региона на сигурността и втората по величина стопанска система в света.

" Една от доста практичните ограничения, за които говорихме, беше подобряването на връзката сред военните, с цел да се избегнат произшествия ", сподели Албанезе пред кореспонденти в Канбера след срещата.

При случай предишния месец аероплан на китайските военновъздушни сили и зтреля ракети покрай австралийски защитителен хеликоптер в интернационалното въздушно пространство над Жълто море, което Австралия разказа като рисково стълкновение.

Това беше вторият защитителен случай за шест месеца , който помрачи възходящото доближаване сред двете страни след години на обтегнати връзки.
 Китай стопля връзките с Австралия с панда дипломация
Китай стопля връзките с Австралия с панда дипломация

Китайският министър председател Ли Цян предложи да изпрати две панди на зоопарка в Аделаида

Албанезе сподели пред кореспонденти, че е " повдигнал нашите въпроси в Тихия океан ", отпратка към загрижеността на Канбера по отношение на възходящите упоритости на Пекин за сигурността на околните тихоокеански острови, както и случая с родения в Китай австралийски публицист Янг Хенгджун, който получи условна от съд в Пекин.

" Този ​​диалог ни разреши да изградим по-задълбочено осъзнаване на нашите съответни ползи ", сподели Албанезе по-рано, отбелязвайки, че Австралия и Китай имат допълващи се стопански системи и общи ползи в оправянето с изменението на климата.

Ли сподели пред кореспонденти, че водачите са провели " откровена, задълбочена и ползотворна среща и са постигнали доста консенсус ".

Двете страни ще разширят съдействието си в енергетиката и минното дело, а Китай ще включи Австралия в своята стратегия за унищожаване на визите , добави той.

" И двамата подчертахме значимостта на поддържането на връзка и съгласуваност, с цел да защитим дружно мира и просперитета в района и отвън него ", сподели той.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР