Към него ще стартира и безплатна национална телефонна линия с

...
Към него ще стартира и безплатна национална телефонна линия с
Коментари Харесай

БЧК открива Контактен център за подкрепа в Пловдив

Към него ще започва и безвъзмездна национална телефонна линия за оказване на подпомагане на жителите в цялата страна

Българският Червен кръст ще открие Контактен център за поддръжка на популацията по отношение на последствията от пандемията в Секретариата на Областния съвет на БЧК-Пловдив. Откриването ще бъде на 23.02, от 11:30 ч., като центърът ще разполага с безвъзмезден народен телефонен номер 0800 11466, посредством който жителите ще могат да се свързват гратис и конфиденциално с консултанти на БЧК. Те ще дават опция за връзка с дипломиран психолог и информация по отношение на дейностите на организацията и настоящите противоепидемични ограничения.

Създаването на центъра е част от програмата на БЧК „ Дейности в отговор на COVID-19 “, финансирана от Американската организация за интернационално развиване (USAID) и подкрепена от Международната Федерация на сдруженията на Червения кръст и Червения полумесец. Това е следващата софтуерна стъпка на организацията в посока подпомагането на българското население за справяне със напрежението и последствията от пандемията от COVID-19. На уеб страницата на Българския Червен кръст може да бъде открит и народен чат за първа психическа помощ, от който могат да се възползват всички жители.

Чрез новия Контактен център всички нуждаещи се от поддръжка могат да се свържат с БЧК на националния телефонен номер 0800 11466. Телефонът е безвъзмезден и е наличен за всеки, намиращ се на територията на страната. Той се осъществя с поддръжката на мобилния оператор VIVACOM в границите на присъединяване на компанията в Партньорската мрежа за щедрост на БЧК.

„ Задачата ни като организация е да достигнем до допустимо най-вече наранени от пандемията жители. Контактният център в Пловдив е още един метод, по който по-лесно ще реализираме тази цел, и за нас е голяма наслада да обявим началото на неговата активност.  Вярваме в професионализма и богатия опит на консултантите си и призоваваме всеки, който има потребност да показа паниките си, да ни потърси “, показа акад. Христо Григоров – ръководител на БЧК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР