Към момента няма реална опасност от военна агресия, която да

...
Към момента няма реална опасност от военна агресия, която да
Коментари Харесай

Демерджиев: Няма опасност от военна агресия срещу България

„ Към момента няма действителна заплаха от военна експанзия, която да засегне директно територията на България, само че това ескалиране в експанзията на Руската федерация във връзка с териториалната целокупност и суверенитет на Украйна, нас ни тормози. Освен че ни тормози като жестоко нарушаване на нормите на интернационалното право, тормози ни като последствия. Една ескалация на войната е риск за националната сигурност “.
 Прочетете още
Това сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред БТВ.

„ Националната сигурност се третира в разнообразни аспекти – стопански риск, риск от повреда, волна или неволна, било то в атомна електроцентрала било в друга основна стратегическа инфраструктура, риск да бъде затворена територията на Черно море, която ни доставяме с доста първични материали. Всички тези опасности ние сме длъжни да ги предвидим в задатък и да предприемем дейности “, добави министърът.

По думите му служебното държавно управление към този момент е почнало да приготвя проект за деяние, в случай че настъпят тези опасности. Установили са пропуски в досегашните проекти за реакции.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР