Към диетични хранения е полезно да се правят редовно и

...
Към диетични хранения е полезно да се правят редовно и
Коментари Харесай

Разтоварваща диета без млечни продукти

Към диетични хранения е потребно да се вършат постоянно и дни на разтоварване. По предписание дните на разтоварване се построяват от един тип артикули, натоварването върху храносмилателната система понижава, а отделянето на шлаки от тялото се усилва.

За дамите след 40-те години един или два растително разтоварващи дни в седмицата са потребни, изключително през лятото. През зимата, в интервала на доста понижаване на температурата на въздуха, тялото се нуждае от повече сила за терморегулационни процеси. Затова се нуждае от по-калорични храни с нужната наличност от месо и мазнини.

През лятото имате опция да изчистите тялото си и да се отървете от непотребните килограми. Напомняме ви, че е по-добре да ядете най-малко половината зеленчуци в сурова форма.

За дните на разтоварване се употребяват зеленчуци и плодове, млечни артикули с ниско наличие на мазнини или без, ориз или други зърнени култури и месни артикули.

През лятото се предлага потреблението на пресни зеленчуци и плодове, а напролет и зимата зеленчуци, зърнени храни, млечни артикули.

Общата методика за осъществяване на растителни (зеленчукови) разтоварващи дни е междинната:

Пресни зеленчуци и плодове 1.2 -1.5 г, разграничени на 4-5 порции от 200-250 година Ако е допустимо, зеленчуците би трябвало да са сурови, под формата на салати с дребна добавка на растително масло и без сол.

През деня се пие по 1.5 -2 литра течност минерална вода (без газирана), вода или билков чай.

Можете да извършите ябълков разтоварващ ден, по тази причина по-добре е да изпечете ябълките във фурната. Така във тях количеството органични киселини, стимулиращо апетита, ще намалее.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР