Калифорнийското издание KQED е представило видео, в което във всички

...
Калифорнийското издание KQED е представило видео, в което във всички
Коментари Харесай

Как комарите ви изсмукват кръвта (ВИДЕО)


Калифорнийското издание KQED е показало видео, в което във всички детайлности се споделя и демонстрира процесът по усвояване на човешка кръв от комарите. Видеото е качено на YouTube канала на KQED, а всички елементи са изложени на уеб страницата на изданието, написа Lenta.ru.

Учените означават, че комарите остават най-опасните за индивида животни в света – в резултат на ухапвания всяка година умират стотици милиони хора.

Когато женският комар се готви да ви ухапе, нейните „ устни “ (гъвкаво покритие за хапещия орган – лабиум) отива обратно и в кожата се врязват шест сходни на игли „ копия “ (максили).

Върху две от максилите са ситуирани дребни зъби, ситуирани от вътрешната страна. Други две максили влизат в ролята на щипки – те задържат тъканите, като не разрешават на раничката да се затвори.

И най-после в организма на индивида се пуска слюнка. Именно тя не разрешава на кръвта да се съсирва и потиска реакцията на имунната система на индивида.

Слюнката е тази, която провокира неприятния сърбеж и тъкмо посредством нея в организма на жертвата попадат рискови вируси.

И последния детайл на устния уред на комара е горната „ джука “ – тя изсмуква кръвта от раната.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР