Каквото и да си мислите, психолозите и психотерапевтите също си

...
Каквото и да си мислите, психолозите и психотерапевтите също си
Коментари Харесай

9 трика, които да откраднем от психотерапевтите

Каквото и да си мислите, психолозите и психотерапевтите също си имат проблеми, въпреки всичко и те са хора. Лошо въодушевление, паника, стрес, терзание не са им непознати и на тях. Но те знаят тъкмо какво да създадат, с цел да се почувстват съвсем незабавно по-добре.

Ето девет трикa, които експертите ползват в всекидневието си, когато имат потребност от бърза реакция.

Използвай правилото на 30-те секунди

Ако се чувствате изтощени, напрегнати или затрупани от задания, спорове или от целия лист със отговорности, които би трябвало да свършите денем, пробвайте правилото на 30-те секунди. Не, съответно то няма нищо общо с това да броите до 30 и да дишате надълбоко, без да вършите нищо, тъкмо противоположното. Отделете частичка от работата си, с която можете да приключите в границите на 30 секунди, даже това да е пренасяне на два файла в директория или къс отговор на имейл. Без извинения, без отсрочване, 30 секунди и сте подготвени. Това упражнение усъвършенства настроението всякога, ще видите.

Поеми си въздух

Стигаме и до дишането въпреки всичко. Според някои холистични терапевти дълбоките издишвания са метод човек да излезе от главата и тялото си, да промени мислите и възприятията си, откакто ги види в профил и отдалеко, нагледно казано, откакто се освободи от тях. Това се случва, тъй като се задейства парасимпатиковата нервна система, част от цялостната нервна система, виновна за намаление на сърдечната периодичност и на кръвното налягане.

Ето образец за дихателно упражнение: Започнете с пламенно издишване, с цел да изчистите част от въздуха от белите си дробове. Задръжте за секунда или две, по-късно вдишайте надълбоко, като позволите на корема ви да се разшири. Бройте до 7, до момента в който вдишвате, по-късно задръжте дъха си за същото време. Издишайте постепенно, до момента в който броите мислено до 14. Направете 10 цикъла, като сте в седнало състояние със затворени очи.

Позволи си да се чувстваш зле

Нямаме самообладание да смажем неприятното въодушевление, даже от време на време потискаме тези отрицателни страсти. Това обаче се оказва огромна неточност. Специалисти поучават да почувстваме умишлено и да назовем страстите си, вместо да ги крием и подценяваме. Бъдете прочувствено гъвкави, което на процедура значи да преживявате страстите си без наказание или обвързаност. Това ще ви разреши да се учите от тях, да ги употребявате и да продължавате напред свободни.

Спри и кажи едно хубаво нещо за себе си

Ако причина за неприятното ви въодушевление е неточност, която сте позволили, или в случай че мислите отрицателно за себе си, прекъснете този поток незабавно. Изберете едно от нещата, които харесвате у себе си, и го назовете, фокусирайте се върху него. Когато деянията емпатия и съчувствие към самите себе си, ще излезете от цикъла на самооценка и самообвинения.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР