Какво свърши Европейският парламент (ЕП) в изтичащия вече мандат 2014

...
Какво свърши Европейският парламент (ЕП) в изтичащия вече мандат 2014
Коментари Харесай

Какво направи Европейския парламент за 5 години според европейския бизнес?

Какво свърши Европейският парламент (ЕП) в изтичащия към този момент мандат 2014 - 2019 година? Отговор на този въпрос се пробва да даде Асоциацията на европейските търговско-промишлени покои – " Европалати " в специфичен разбор - от позиция на бизнеса. В него главното разделяне е на позитивни и негативни политики, предпазени от Екологичен потенциал.

1. Единен дигитален портал
Според Европалати това е отговор на действителната потребност на бизнесмените да получат по-лесно достъп до информация за трансграничната активност в Европейски Съюз и да разреши осъществяването на административни процедури онлайн, като по този метод се усъвършенства успеваемостта и се понижава времето, което бизнесът отделя за административни задания.
2. Справедливост в връзките " платформи - бизнес "
Европалати дефинират това като " уравновесено предложение ", учредено на прагматична оценка на актуалната обстановка. Това е стъпка към общи, обективни и транспарантни бизнес практики и по този метод към гарантиране на правдивост в Единния дигитален пазар и равнопоставеност за дребните и междинните предприятия (МСП) по отношение на платформите.
3. Споразумения за свободна търговия сред Европейски Съюз и Канада (CETA), Европейски Съюз и Япония, Европейски Съюз и Сингапур и Европейски Съюз и Виетнам
Европалати смята, че тези съглашения за свободна търговия в допълнение укрепват конкурентната позиция на Европейски Съюз в Азия и Северна Америка и откриват нови благоприятни условия за европейските предприятия в някои от най-големите центрове на напредък в света. Важно е, обаче, те да бъдат придружени от ефикасни ограничения за реализацията им в Европейски Съюз, заради което Европалати прикани за проекти за деяние, които да съпътстватосновните съглашения за свободна търговия на Европейски Съюз.
4. Предложение за стратегия " Еразъм " 2021-2027
Увеличаването на общия бюджет и значителнотоувеличаване на средствата за професионално обучение и образование са позитивни и решителни ограничения за превъзмогване на несъответствията в уменията, за повишение на подвижността и за увеличение на младежката претовареност.
5. Европейска рамка за качествено и дейно чиракуване
Тази рамка дава скъпа основа за увеличение даването на схеми за чиракуване в държавите-членки; тя реализира добър баланс сред гарантиране на качеството на чиракуването и успеваемостта на разноските за фирмите.
6. Дългосрочна тактика за климата - чиста планета за всички
Вместо да предлага нови цели за понижаване на излъчванията, тактиката показва евентуални пътища за реализиране до 2050 година на цели, съвместими с задачите от Париж, базиранина сюжети отразлични комбинации от технологии. Тя обезпечава солидна основа за бизнес насочена дълготрайна рамка за европейската политика в региона на климата, която съ-законодателите следва да одобрят.
7. Пакет за стоките
Международната електронна търговия се е трансформирала радикално от последния правилник по отношение на сигурността на продуктите. Пакетът за стоките по-специално обезпечава онлайн магазините да бъдат обект на същите отговорности за сигурност на продуктите като търговците на дребно. Това ще докара до по-справедлива конкуренция и повече сигурност на продуктите за потребителите, споделят от Европалати.

8. Геоблокиране
Това основава фактическо обвързване за всеки онлайн търговец да продава в целия Европейски Съюз. Дори в случай че няма обвързване да доставя, това е забележителен казус и изключение от свободата на договаряне, декларира Европалати.
9. По-широки потребителски права за отвод от договорка
Съгласно Европалати, позицията на Европейския парламент подценява въздействието, което определениправила имат върху бизнеса, изключително 14-дневното право на отдръпване за онлайн покупки в сегашната му форма, където предлагането на Комисията трябваше да бъде непокътнато. Индивидуалните права на потребителите да приключват контракти или за обезщетение за вреди, не са съвместими със съществуващите наставления, упорстват комерсиалните покои. Освен това, предлагането за групови искове не извършва даже рекомендациите на Европейска комисия от 2013 година и макар промените на Европейския парламент липсват значими защитни ограничения против злоупотреби.
10. Електронна карта за услуги
Въпреки че не е съвършена и липсва упоритост, концепцията на Европейска комисия да вкара точки за контакт в страната на генезис е добре обоснована, съгласувана с " правилото на еднократност " и ще отстрани доста неоправдани спънки пред даването на услуги зад граница. За страдание предлагането беше прекомерно за Европейския парламент, който го блокира и върна Европейски Съюз в изходна позиция при обезпечаването на опция за свободното придвижване на услуги. В по-широк проект, това предложение въобще не би било належащо, в случай че съществуващите закони бяха прилагани и изпълнявани вярно от органите на държавите-членки, безапелационни са от Европалати.
11. Процедура за известяван според Директивата за услугите
Добро предложение на Европейска комисия за възстановяване на процеса на известяван за регулаторни ограничения, свързани както със основаването на снабдител на услуги в държава-членка, по този начин и с трансграничното даване на услуги. Подкрепена от Екологичен потенциал, то се оказа недопустимо за държавите-членки, също така разкри постоянно повърхностна поддръжка за Единния пазар от националните органи, споделят Европалати.
12. Общ правилник за отбрана на данните (GDPR)
Регламентът основава големи разноски за обезпечаване на сходство и правна неустановеност за европейските компании, изключително за дребните и междинни предприятия (МСП), безапелационни са Европалати.
13. Трансгранична промяна
Въпреки че е оповестена като мярка за опростяване, предлагането за трансгранични преобразувания, сливания и разделения в последна сметка е сборотмножество разпореждания от всички участващи юрисдикциии държави-членки. Това ще докара до обилни спомагателни разходиза трансгранични сливания и до по-нататъшна правна неустановеност, е оценката на Европалати.
14. Зелен проект за деяние на МСП
Липсват както посока, по този начин и нови хрумвания, Зеленият проект за деяние няма добавена стойност. Предложените дейности не са задоволително съответни или насочени към практиката, с цел да донесат осезаеми изгоди за МСП. С цялостното консолидиране на екологичните и климатичните съображения в политиката на Европейски Съюз просто няма потребност от различен проект за деяние като този.
15. Директива за понижаване на въздействието на някои пластмасови артикули върху околната среда
Всяка възбрана на артикули следва да бъде последна мярка. Като се има поради, че Европейски Съюз е източник единствено на 2% от морските боклуци (чието доста понижаване е задачата на директивата), под въпрос е дали това законодателство ще реализира своите планове или просто ще ограничи конкурентоспособносттана европейския бранш на пластмасите, счита Европалати.
16. Проблемният Brexit
Независимо от по-широките последствия от напускането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, Brexit е стопански удар за Европа. Единството и съгласуваността на EK, EP и държавите-членки по време на договарянията са доста позитивни. Окуражаващ непряк резултат от процеса на отдръпване е методът, по който то подтиква поддръжката за Европейски Съюз на доста от останалите 27 държави-членки. От това би трябвало да се извлече изгода през интервала 2019 - 2024 година като се набележи и се преследва позитивна и амбициозна стратегия за бъдещето на Европа.
17. Нарастващ протекционизъм
Както се акцентира в последния отчет на Европейската комисия по отношение на комерсиалните бариери, протекционизмът продължава да нараства, което визира експортьорите от Европейски Съюз и световното икономическо развиване в по-общ проект. Китай беше източникът на най-голямо нарастване на новите бариери през 2017 година, следван от Русия, Южна Африка, Индия и Турция. Обещанията на Г-20 за справяне с протекционизма наподобяват все по-празни. Европейски Съюз не може да се оправи самичък с това, само че би трябвало да остане съдбоносен в битката с повишаването на протекционизма, да води отбраната на многостранната комерсиална система и да се стреми къмприключванена останалите договаряния за споразуменияза свободна търговия, като това с МЕРКОСУР.
18. Прилагане на програмата за по-добро контролиране
Европейската комисия към момента не ползва дейно своята лична стратегия за по-добро контролиране, е оценката на Европалати. По-специално, консултациите и качеството на оценките за въздействието би трябвало да бъдат усъвършенствани в бъдеще, с цел да се избегне ненужната администрация, изключително за МСП. Политическият напън и доста сгъстените графици не са опрощение запестене на старания и разноски, което усилва риска от резултат, който не реализира задачите на политиката дейно и ефикасно и генерира тежести за бизнеса, които могат да бъдат предотвратени.
19. Прилагане на правилото " Мисли първо за дребните "
Според изследване на Европалати от 2017 година по отношение на метода, по който Европейска комисия организира тестванията за МСП няма прогрес от предходния отчет през 2013 година В същото време има малко доказателства, че Европейският парламент или Европейският съвет регистрират разноските и изгодите за МСП от техните промени на предложенията на Европейска комисия. Политиците обичатда поддържат МСП в изказванията си, само че те би трябвало да поддържат това и с дейностите си, поучава Европалати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР