Какво предстои за България с влизането на новата Обща селскостопанска

...
Какво предстои за България с влизането на новата Обща селскостопанска
Коментари Харесай

Какъв е графикът за Плана в земеделието - говори Атидже Алиева

Какво следва за България с влизането на новата Обща селскостопанска политика на Европейски Съюз - потребна информация за фермерите дават в уебсеминар евродепутатът Атидже Алиева-Вели и зам.министърът на земеделието Момчил Неков. 

Евродепутат Атидже Велиева разкри до каква степен е стигнал процесът с предаването на Стратегическите проекти на обособените страни. България и още 8 страни към момента не са го създали. " Имахме съвещание на комисията по земеделие с комисар Януш Вохчевойски, само че което обсъдихме графика. До края на март би трябвало да бъде дадена първата оценка на Стратегическите проекти. Този развой ще бъде сложен, той би трябвало да завърши до юни, с цел да могат обособените страни да се приготвят с измененията в националното законодателство. На този стадий има доста деен спор в България, на момента даже се изостря. Но е значимо да сме си взели поуките и да създадем проект, който е в синхрон с политиките на Европейски Съюз, с цел да наваксаме закъснението в развиването ", сподели госпожа Вели. 

" Нашата цел е да стигнем до дребните, които се разочароваха през 2017 година и си споделиха - субсидиите отиват единствено при огромните. Трябва да субсидираме дребните ферми, да ги кооперираме, тъй като единствено по този начин можем да получим качество. Има европейски наставления, които са на страната на доставчиците и производителите в връзките им с комерсиалните вериги. Има още една инструкция за двойния стандарт при храните, чакаме изменение в Закона за храните, с цел да може и този инструмент да е в интерес на потребителите ", сподели Момчил Неков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР