Какво написаха лидери като Ангела Меркел, Виктор Орбан, Доналд Туск,

...
Какво написаха лидери като Ангела Меркел, Виктор Орбан, Доналд Туск,
Коментари Харесай

Изложба събра посланията за единство на евролидерите

Какво написаха водачи като Ангела Меркел, Виктор Орбан, Доналд Туск , какви са техните послания за бъдещето на Европа и Европейския съюз? Всички послания и снимки са събрани в галерия, експонирана в Национална изложба - Двореца.

Някои от посланията са на български, други са на личните езици на водачите, участници в срещата на върха в София на 17 май във формат Европейски Съюз - Западни Балкани . Изложбата е във връзка края на Българското председателство.

Посланията, изписани с непрестанен маркер върху масата, на която са вечеряли водачите - ден преди паметната среща, са рамкирани и към този момент са налични за поколенията напред. За да покажем, че сме новаторски материалът, от който е направена масата е рециклируем.

Това, с което ще остане в историята българското председателство, са посланията за единение и мотото на българското председателство е препотвърдено от всички участници в срещата на върха. Мотото е " Съединението прави силата ".

" Всички за наша наслада оставиха послания за единение, за единство и обединяване, а за нас всичко това е извънредно значимо ", съобщи министър Лиляна Павлова.

Любимата фотография на Павлова е тази с канцлера Меркел. " България способства доста за културното разнообразие ", сподели по време на откриването на изложбата министър Павлова. " Много се гордеем с културата, историята и традициите. Радваме се, че успяхме те да доближат до повече хора ", сподели още тя.

Министърът на културата Боил Банов съобщи, че за шестте месеца на Българското председателство културата и културното завещание са станали неизменима част от политическия дневен ред на Европа.

Нетрадиционната галерия ще остане в залите на Национална изложба - Двореца до 8-ми юли .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР