Какви са всъщност размерите на Вселената? Измервайки времето на пътуване

...
Какви са всъщност размерите на Вселената? Измервайки времето на пътуване
Коментари Харесай

Космосът е над 250 пъти по-голям, отколкото се смяташе?

Какви са в действителност размерите на Вселената? Измервайки времето на пътешестване на най-древните светлинни източници, учените са стигнали до заключението, че радиусът на забележимата Вселена би трябвало да е към 47 милиарда светлинни години - затова диаметърът й е 94 милиарда св. година, като се вземе поради, че тя се уголемява непрестанно. Никак не е малко, откъдето и да го погледнеш.

Екипът на Михран Варданян от Оксфордския университет обаче пресметна благодарение на по този начин наречения Байезиански математически разбор, че Вселената евентуално е плоска по форма и най-малко 250 пъти по-голяма от настоящия модел. В бъдеще тези и сходни данни, получени от галактическите изчислителни уреди, ще бъдат оценени от новия американски суперкомпютър SCIAMA, който има мощността на 1000 елементарни машини и може да прави 1 милиарда калкулации в секунда.

Учените се надяват, че SCIAMA ще им помогне да схванат освен какъв брой е огромна Вселената, само че и какви тъкмо са били първичните условия, при които е основана.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР