Какви грешки доведоха до толкова много смъртните случаи в старческите

...
Какви грешки доведоха до толкова много смъртните случаи в старческите
Коментари Харесай

Старческите домове в Испания - опустошени или пощадени от коронавируса?

Какви неточности доведоха до толкоз доста смъртните случаи в старческите домове? Испания стартира следствие на драмите в затворените пространства, където хиляди смъртни случаи са приписвани ковид.

Що се отнася до старческите домове, където няма доста смъртни случаи, те са употребявали своите положителни практики, като оня обществен център, в който половината от личния състав остава затворен съвсем един месец с жителите му.

Разследвания в 86 старешки домове

==================================

Прокуратурата стартира престъпни следствия в 86 старешки домове, в това число 40 в региона на Мадрид, въз основа на тъжби от фамилии или чиновници.

Ако минимум 1054 жители са умряли от ковид сред 8 март и 17 април в старческите домове в региона, други 5688 смъртни случая са " свързвани " с вируса, съгласно локалните управляващи.

" Всички сме правили неточности ", сподели локалният чиновник по обществената политика Алберто Рейеро, като призна, че старческите домове не са били " задоволително готови ". Служителят уточни компликацията да се изолират жителите, неналичието на персонални защитни средства за личния състав, забавянето на приемането на диагностични проби...

В град Алкоркон, покрай Мадрид, минимум 116 души са умряли в четири старешки домове.

Двайсет старешки домове са разследвани в Каталуния, втората най-засегната област, където 2621 смъртни случаи в домове за остарели хора са показани като разследване от доказани или хипотетични случаи на ковид.

Напускане на личния състав

===========================

Директорка на фамилна компания, притежаваща седем частни старешки домове в Испания Беатрис де Виламор Пиментел съобщи, че е претърпяла " обстановка на огромна беззащитност и горест ".

" В края на февруари предвиждаме закупуването на маски и защитни средства за всички експерти и усилваме личния състав ", сподели 29-годишната шефка.

За страдание, този чужд вирус е проникнал в три от седемте старешки дома. В един от тях починаха 10 жители, в това число два " доказани случая на ковид ".

Според нея старческите домове разполагат с " екип от медицински личен състав и медицински експерти, както и с огромен човешки капитал ".

Но в старешки дом в Мадрид, " където са настанени 55 жители и има 25 души личен състав ", 12 чиновници стопираха работа, откакто бяха инфектирани или се уплашиха да не бъдат инфектирани, " и беше съвсем невероятно да им се намерят заместници ", споделя тя.

Предвид препълнените лечебни заведения " не беше допустимо да се реалокират доста жители на домовете в интензивните отделения на лечебните заведения и трябваше да се трансформираме в медицински центрове без съответни средства за ръководство на тази рецесия ".

Бърза реакция

=============

Старческият дом " Ла Прадерас " в Посуело де Аларкон, в богато предградие на Мадрид, беше пощаден от смъртни случаи в резултат на ковид.

Всяка заран чиновник пръска с дезинфектант на всички места.

От първата седмица на изключителното състояние, въведено на 14 март, 90-те жители бяха затворени, всеки в стаята си, а личният състав бе облечен в защитно облекло от главата до петите, преди да влезе при тях.

В старческия дом, в който работят двама лекари и две медицински сестри, 35-годишният шеф, Даниел Ага Родригес, всекидневно мери температурата на жителите. " Това ни разрешава да реагираме доста бързо ".

" Когато възрастен човек стартира да се усеща зле ", той неотложно бива изолиран за 14 дни или даже се изпраща в болничното заведение.

Петима жители са умряли от 8 март насам, само че от съществуващи отпреди болести, а не от ковид, твърди той. След осъществяване на проби е открито, че единствено трима от общо 90 жители са инфектирани.

Персонал, затворен дружно с жителите

========================================

Други домове за възрастни хора са се защитили от вируса, като са затворили личния състав си дружно с жителите.

Старческият дом в Лерида, Каталуния, беше първият, който направи това на 13 март.

" Можем да станем преносители, нашите жители са от най-уязвимото население, а не можахме да си купим маски или дезинфекциращи гелове ", спомня си директорката Карол Митхана.

" Така видяхме, че единственият метод да спрем преноса на Ковид-19 е да останем затворени вътре ", сподели 35-годишната шефка, който " прекара в дома 28 дни с половината личен състав - 22 души, грижещи се за 89 жители ".

След като старческият дом съумя да получи защитни средства и проби, той възобнови работата си съвсем в естествен темп на 9 април, само че посредством доста увеличение на личния състав си и използване на строги правила.

" Много сме щастливи, че продължаваме да бъдем старешки дом с нула случаи на Ковид-19 ", сподели директорката.

" Все отново имаме и малко шанс ", признава тя. Ако даже един чиновник от личния състав да се беше заразил на открито, преди да бъде подаде сигнал, " всичко щеше да е по-сложно ", добави директорката на старческия дом. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР