Както вече ФАКТИ писа, служебният министър на отбраната Димитър Стоянов

...
Както вече ФАКТИ писа, служебният министър на отбраната Димитър Стоянов
Коментари Харесай

Борисов: Не можем да се сърдим на Радев, че си харесва определен самолет, летец е

Както към този момент ФАКТИ писа, служебният министър на защитата Димитър Стоянов съобщи, че служебното държавно управление няма да купува самолети, а единствено събира предложения за бойни самолети.ГЕРБ-СДС упорстват втората част от ескадрилата да е още веднъж от изтребители F-16. Част от политическите сили взеха отношение по тематиката.

" Точно споделиха, че са срещу закупуването на военни самолети. Ние не можем да се сърдим на президента Радев, който е авиатор и несъмнено си има желания към марката аероплан. Ние като държавно управление и ние като партия дружно с нашите другари от Съюз на демократичните сили сме безапелационни, че втората част на ескадрилата би трябвало да си е такава каквато е първата - F-16, блок 70 ", сподели Бойко Борисов, представен от Българска национална телевизия.

" Възраждане " биха подкрепили всеки различен военен аероплан, който е по-евтин и с по-бърза доставка от тази на американските F-16.

" Всеки един съвременен аероплан,който е по-евтин и по-бързо вероятен за снабдяване в България от американските F-16 е добър вид за България, без значение дали е " Грипен " или какъвто и да било различен. Самолет, който да има тези бойни качества, само че на по-ниски цени и на по-бърз период за осъществяване ", сподели Костадин Костадинов.

В писмена позиция от Българска социалистическа партия обявиха, че ИБ на партията е срещу разноски за самолети " Грипен ". Подчертават, че не е работа на длъжностен кабинет да договаря и ангажира дълготрайно България с такива контракти. Според тях откакто има определен парламент, единствено той може да се произнася. Българска социалистическа партия са срещу още разноски за самолети.

Смятат, че в този момент е най-важно да се поддържат фамилиите, да се усилят приходите, да се стабилизира стопанската система.

За " Демократична България " този значим въпрос, обвързван с националната сигурност и защитата на страната, би трябвало да се реши от постоянно държавно управление, дружно с болшинството в новия парламент.

" На първо място Демократична България, смята че би трябвало да се даде приоритет на договорката за закупуването на нови 8 изтребителя F-16 и това би трябвало да е целта, с който би трябвало да се занимава Народно събрание и идващото постоянно държавно управление. На второ място считаме, че не е работа на служебното държавно управление, защото няма необятна демократична и парламентарна легитимност да взема решение въпроси, които са от сферата на военно-стратегическите измерения ", сподели Атанас Славов от " Демократична България ".

Движение за права и свободи и " Български напредък " резервираха безмълвие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР