Какъв шоколад харесват българитеНай-предпочитаният шоколад от българите е млечният, а

...
Какъв шоколад харесват българитеНай-предпочитаният шоколад от българите е млечният, а
Коментари Харесай

Delion дистрибутира водещия производител на шоколадови изделия KRAS

Какъв шоколад харесват българите
Най-предпочитаният шоколад от българите е млечният, а потреблението му продължава да нараства стабилно. Цели 66% го харесват, тъй като той е най-универсален, а почитателската му публика е от всички възрасти, като най-предпочитан е той от младежите. Увлечените по по-здравословния жанр и метод на живот пък са ориентирани към тъмния шоколад, който се харесва от 26% от хората в междинна и над междинна възраст. А единствено 3% е делът на българите, които употребяват бял шоколад и превесът е в интерес на мъжете в дейна възраст от град София.

Поне един път седмично употребяват шоколад 45% от българите, а 17% от тях - два-три пъти месечно, сочат изследвания на пазара. Жените имат превес при потреблението на шоколад, като процентът при тях е 54% спрямо мъжете, при които шоколад се употребява от 46%. Шоколадът пък е най-предпочитаният десерт в градовете - с дял от 39%.*
Оптималният микс качество - цена - усет
Водещи при избора на потребителите за закупуване на сладкото прелъщение остават качеството и цената, като консуматорските настройки остават без изменение.* Анализи на Delion, една от водещите компании за дистрибуция и маркетинг на международни марки алкохолни питиета, тютюни и захарни произведения, удостоверяват тази наклонност. Истинските ценители на първокачествен шоколад обаче базират избора си на сложни критерии. Съвременният консуматор на шоколадови артикули залага на оптималното комбиниране сред качество и усет, а сполучливият микс от съставни елементи дава разнообразни благоприятни условия за шоколадово преживяване с разнороден мирис, вкусови качества, текстура и съставки.
Дистрибуция на първокласни артикули
Данните за последните години сочат, че българите са измежду най-консумиращите шоколад източноевропейци.** За да отговорят на търсенето, от Delion - приет водач с повсеместен опит в областта на вноса, маркетинга и дистрибуцията на световноизвестни марки питиета и виновност, тютюневи и захарни произведения, усилват качествените артикули в своя подбор. Компанията задава трендове в предлагането на качествени артикули с отлична известност. Младото партньорство с хърватския бранд КRAS е подобен образец и има за цел да запознае българския консуматор с качествени шоколадови артикули с добра известност в Европа. Те се оферират на българския пазар от началото на 2023 година, като бизнес стремежът е асортиментът от артикули да се уголемява последователно.
Реклама
Партньорството сред Delion и KRAS разчита на дългогодишна местна експертиза на българската компания, новаторски тактики за напредък и познаване на пазара. Към момента продуктите на KRAS, които се оферират на пазара, са общо шест с марката " Дорина ": млечен шоколад; млечен шоколад с лешников крем; с мента; с портокал; лешников крънч; дабъл шоко, като наклонността е технияj брой да бъде увеличаван, с цел да среща прогресивно българския консуматор с вкусовото многообразие на хърватския бранд.
Ръст в потреблението
Според Delion дистрибуцията на шоколадови и захарни произведения през 2022 година и 2023 година бележи растеж по отношение на записания през 2020 година спад вследствие на наложения локдаун в резултат на пандемията. На увеличеното ползване компанията дава отговор с богато " захарно портфолио ", като прибавя стойност посредством непрекъснато увеличение на качествените артикули в своя подбор.

Портфолиото на дивизия " Захарни произведения " на Delion се развива с бързи темпове, като включва цялостния подбор на The Belgian, Classic Wheels, а от началото на 2023 година към този момент и Dorina, на хърватския KRAS. Дивизията се показва все по-убедително и усилва устойчиво приходите си с всяка минала година. Нетните й облаги за 2022 година са с 15% по-високи от тези за 2021 година, като проектите за 2023 година бележат още по-амбициозни растежи. Бъдещата тактика за развиване на дивизията е ориентирана в няколко съществени аспекта. Водещо е желанието за разгръщане на активността посредством продължение на работа с открити марки и залагане на повишение на качеството на продуктите. Компанията се стреми да вкарва нововъведения в портфолиото посредством предложение на многообразие от биошоколади и нетунквани артикули.

Втората дивизия - " Напитки ", част от българската компания, ръководи над 90 световноизвестни марки и е постоянно награждавана от сътрудниците си за новаторски практики за създаване на резистентен бизнес. Компанията е желан сътрудник и формален представител на едни от най-популярните и обичани международни марки. Сред топ марките на Delion са Glenfiddich, Grant`s, Tullamore D.E.W., Beluga, Monkey Shoulder, Hendrick`s Gin и други
Реклама Успешни бизнес партньорства с дълготраен период на валидност
През 25-годишното си развиване Delion дължи процъфтяващият бизнес напредък и експанзията точно на поддържане на трайни и устойчиви стратегически бизнес връзки. Едни от най-ключовите партньорства на българската компания е с William Grant & Sons, което е реалност към този момент повече от 20 години, а по-рано през годината се преподписа и нов петгодишен контракт за съдействие. Друг международен водач в премиум сегмента - Beluga Group, производител на водките Beluga и " Беленькая ", се доверява на професионализма на компанията за разпространение на марките си към този момент повече от 7 години. Екипът на Delion трансформира Beluga в решителен водач в последните години в сегментите Ultra Premium и Super Premium Vodka с над 40% пазарен дял***.

Delion е част от VM Finance Group - икономическа група, която през последните 30 години сполучливо построява и ръководи диверсифицирано портфолио от компании в разнообразни бизнес посоки. Организацията има дълга история на пълноценно бизнес развиване, мрежа от интернационалните партньорства и отлична известност.
Модерен производител с вековна история
Историята на KRAS стартира в Загреб през 1911 година Днес хърватският производител е съвременна компания, която сполучливо се приспособява към провокациите на пазара и интензивно уголемява полето си на деяние с фокус върху контрола на качеството и типа на индустриалния развой. Цялото произвеждане е проведено в сходство със международни стандарти в сектора и упованията на потребителите. Продукти на КRAS дават отговор навръх тези високи условия и се конкурират сполучливо с одобрени марки в сегмента. Ето за какво за редица европейски страни KRAS е етикет за положително качество. Повече от половината от общото произвеждане на марката се продава на вътрешния пазар, а останалата част се изнася в страните от Европа.
Dorina - налични шоколади с високо качество
Dorina е топ бранд на KRAS, основан през 1996 година и употребяван в над 20 страни. Той минава през иновационни процеси и през днешния ден предлага богата сбирка от шоколадови усети. Брандът се концентрира върху потреблението на най-качествените какаови зърна, захар и мляко в композиция с съвършено съчетаните аромати. Какаото е основата на всеки шоколад, а Dorina събира своите какаови зърна от деликатно подбрани източници, които подсигуряват, че какаото се отглежда по добър за околната среда метод. Изборът на най-хубавите първични материали е първата стъпка в индустриалния развой. Чрез съчетаване на традиция и нововъведения, Dorina продължава да въодушевява феновете на шоколад с усет и качество. Защото качеството въпреки всичко има значение! * По изследване на Market Links, извършено при започване на 2023 по метода на персонално изявление и онлайн анкета

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР