Как визуалният образ на героите-букви инспирира текстове, които допълват буквите.

...
Как визуалният образ на героите-букви инспирира текстове, които допълват буквите.
Коментари Харесай

Героите букви в „АЯ – чудният свят на буквите“



Как образният облик на героите-букви инспирира текстове, които допълват буквите. Как рисунките типажи, основани на буквите от българската писменост, могат да се трансфорат в знаково разпознаваеми.

Всички тези истории се сплотяват от облика на основната героиня - дребното момиченце – АЯ.

Как всяка писмен знак може да се окаже воин в къса история-приказка и какво можем да открием на страниците на новата детска книга „ АЯ – чудният свят на буквите “.

Темата разяснява в “Нашият ден “ Боряна Центнер , създател на книжката.

“Самата тематика на книгата е просветителна. Ясно е, че буквите са нещо, с което децата от ранна възраст би трябвало да се срещнат и да ги заобичат, което е по-важното.

Книгата стартира собствен личен живот още до момента в който се пишеше и създаваше – текст и илюстрации, тъй като те се оказаха неразривно свързани.

При смяна на текста се променяше героят, при смяна на героя се променяше и текстът.

Получи се една книга, която съгласно мен става и за по-малки и за по-големи деца. По-малките ще могат да гледат картинките и текстът ще им се чете от родителите, а по-големите към този момент ще вникват в текста, който е малко за по-големи деца.

Търсим като художници характера на всяка писмен знак. И в текста всяка писмен знак би трябвало да заинтригува децата по същия метод, като необикновен, ослепителен темперамент.

Разговора можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР