Как се промениха средствата на фискалния резерв (от действията на

...
Как се промениха средствата на фискалния резерв (от действията на
Коментари Харесай

Защо резервът е намалял с 4,5 млрд. лева за месец и половина? Само факти, написа Каримански

Как се трансформираха средствата на фискалния запас (от дейностите на Министерството на финансите) по депозити в Българска национална банка за по-малко от месец и половина (25.02.22 - 08.04.2022)!? Само обстоятелства!.

Това  написа в профила си във фейсбук  депутатът от ИТН  Любомир Каримански. Той е пуснал скрийншот от уеб страницата на Българска народна банка с данните за салдото на ръководство " Емисионно ". И е оградил за по-добра нагледност, че на 25 февруари сумата е била над 9 милиарда лева, а на 8 април е малко над 4,7 млрд. 



Последните публични данни от Министерството на финансите за фискалния запас са за края на февруари, когато сумата в него е била 9.9 милиарда, като 9,6 милиарда се държат в Българска народна банка и в други търговски банки, а 0.3 милиарда лева са приходи, предстоящи от еврофондовете.

От финансите показват, че повода за спада на запаса са плащанията по външния дълг през март от близо 2,6 милиарда лева За какво са изхарчените други близо 2 милиарда лева ще стане при оповестяването на данните за положението на бюджета в края на този месец. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР