Как да заспиваме по-бързо и по-лесно, ако сме тревожни и

...
Как да заспиваме по-бързо и по-лесно, ако сме тревожни и
Коментари Харесай

„В темпото на Кари“, 07.01.2023: Как да заспиваме по-бързо и по-лесно?

Как да заспиваме по-бързо и по-лесно, в случай че сме тревожни и имаме проблеми със съня. Това ни демонстрира йога терапевтът Сана Алсбей-Драгова.

„ Проблемът е че хората не знаем по какъв начин да се подготвим за един прекрасен, бездънен сън. Това е повода ние до последно или да вършим някакви задания у дома, или нещо друго, и да не отдаваме толкоз огромно значение на съня “, уточни Сана.

Според нея факторите за това са доста, като един от тях е неналичието на рутина и обред , които да вършим вечер, с цел да ни оказват помощ да навлезем надълбоко в съня.

Йога терапвтът означи също, че потреблението на екрани до последно преди да заспим – било то на тв приемник или телефон също въздейства отрицателно на процесите, които се случват в нашето тяло и които не осъзнаваме.

„ Ако си легнем в уместно време, което е преди 22 ч., стартира изчистване на организма – орган по орган. Когато тялото не се почисти, тъй като сме будни, токсините остават в организма “, изясни Сана.

По време на съня се случват доста възстановителни процеси.

Най-доброто време за сън е сред 22 ч. вечерта и 2 ч. през нощта. Това е времето, в което тялото най-вече си почива.

„ Тялото има потребност от рутина, с цел да забърза или усъвършенства процесите си. Когато вършим нещата едновременно тялото става доста положително в това нещо. Като подготовка “, изясни Сана.

Когато мозъкът ни е разтревожен това рефлектира и върху нашия сън.

„ Най-вече дишането ни оказва помощ да заспим по-лесно “, сподели още йога терапевтът.

А какви извършения за по-лесно заспиване сподели Сана – вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР