Как да почистим досадните варовикови отлагания по ютията? Разберете от

...
Как да почистим досадните варовикови отлагания по ютията? Разберете от
Коментари Харесай

Почистете ютията от варовикови отлагания!

Как да почистим досадните варовикови отлагания по ютията? Разберете от тази публикация! Ние предлагаме най-простия и ефикасен способ, издържал теста на времето! Ако ютията е почнала да оставя ръждиви частици или спре да генерира пара, пробвайте да я почистите, като употребявате метода, разказан по-долу.

Трябват ви 500 мл гореща вода, 2 с. л. лимонена киселина, леген, четка за зъби, филтрирана вода и суха забрадка.

Включете ютията в контакта и я оставете да загрее.

Междувременно разтворете лимонената киселина в горещата вода.

След това изключете ютията от контакта и изсипете разтвора в резервоара й, като го напълните до “max ”.

Включете ютията назад в контакта. Изчакайте, до момента в който загрее, след което я оставете да “почине ” малко.

Като държите ютията хоризонтално над леген (можете да налеете студена вода в него), от време на време натискайте бутоните за пара и водната бликам. Повторете, до момента в който цялата вода в резервоара (заедно с всички примеси) бъде отстранена.

Ако смятате, че ютията не е изцяло почистена, можете още веднъж да напълните резервоара й с разтвор, като авансово сте я извадили от контакта, и по-късно повторете процедурата по разчистване.

Оставете ютията да се охлади и почистете плочата със остаряла четка за зъби, с цел да отстраните всевъзможни замърсявания, останали по нея след почистването.

Последната стъпка се състои в “почистване ” на ютията с чиста, филтрирана вода. Напълнете резервоара до “max ” и повторете процедурата по разчистване, до момента в който водата, излизаща от отворите, стане чиста. Ако е належащо, напълнете резервоара неведнъж.

Подсушете гладещата повърхнина на ютията с чиста забрадка. Готово!

Препоръчваме да правите процедурата по разчистване на неприятните варовикови отлагания по ютията на добре проветриво място, като отворите необятно прозорците, с цел да не вдишвате изпаренията от лимонената киселина.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР